La sessió serveix també perquè la ciutat s’adherisca al Pacte valencià per la mobilitat segura i sostenible per a donar llum verda a la sol·licitud d’un crèdit extraordinari per a resoldre el conveni amb les Dominiques

El Ple de Vila-real ha desestimat les al·legacions presentades al pressupost del 2018 i ha procedit a l’aprovació definitiva dels comptes. L’alcalde, José Benlloch, va anunciar recentment que havien sigut vuit les esmenes presentades, la majoria relacionades amb l’herència urbanística de l’anterior equip de govern popular. Després del seu estudi per part dels tècnics municipals, s’ha procedit a desestimar cada petició, en no ajustar-se als requisits, de manera que s’ha avançat cap a l’aprovació definitiva, que permetrà que els comptes entren en vigor una vegada es publique el document oficialment al Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Així mateix, en la sessió també s’ha donat llum verda a l’adhesió al Pacte valencià per la mobilitat segura i sostenible, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, al costat de les diputacions de les tres províncies i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i diferents municipis. Tal com explica l’edil de Territori i Mobilitat, Emilio Obiol, l’objectiu d’aquest pacte és que la ciutat “seguisca avançant en el compliment dels principis de la mobilitat urbana segura i sostenible, molts d’ells compromisos que ja estem complint, fent d’aquesta una ciutat més humana, oberta a la convivència social” i destaca la potenciació del transport públic i el treball per a “guanyar espai per als vianants i ciclistes”.

D’altra banda, el Ple ha servit per a donar llum verda a una modificació de crèdit per a sol·licitar un préstec de 4,3 milions que permetrà saldar el conveni amb l’ordre de monges dominiques, document que va permetre obtenir el convent i el seu hort annexe, que en l’actualitat són un museu i un jardí públics, “que s’han utilitzat durant set anys i que ara toca pagar”. Obiol recorda que el cost total de tota l’illa ascendia a més de vuit milions d’euros i, concretament, el jardí rondava els sis milions. “Després de negociar amb l’ordre, han acceptat taxar els terrenys sobre la base dels preus actuals, de manera que solament s’abonaran 4,3 milions, estalviant una quantitat molt important a les arques públiques, per la qual cosa els estem molt agraïts i també estem satisfets per poder tancar ja un altre capítol urbanístic que estava sobre la taula”, conclou Obiol.