La Regidoria de Territori escomet l’adequació i millora del recinte, que compta amb 21 places d’aparcament gratis auto-regulable mitjançant el sistema de zona blava

Vila-real estrena aquest divendres 11 de maig el renovat pàrquing subterrani de la plaça de Colom, que compta amb un nou sistema de funcionament rotatori per a compatibilitzar el seu ús per part de clients i veïns de la zona.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, i el gerent de l’empresa Gimecons, Jorge Cubero, encarregada de la remodelació, han visitat el recinte, després de la seua adequació i millora. “Aquest pàrquing que fins al moment havia sigut d’ús espontani s’ha convertit en zona blava gratuïta, una regulació que permetrà compatibilitzar els interessos dels veïns i també dels clients del centre comercial obert i del Mercat Central”, explica.

Amb un pressupost de 74.000 euros més IVA, “s’ha escomès una obra modesta, però molt útil, l’objectiu de la qual ha sigut homologar la seguretat i condicionar i millorar l’espai, que després dels treballs compta amb 21 places de capacitat i espai reservat per a motos i bicicletes”, indica. De dilluns a divendres, els usuaris que acudisquen a fer compres o gestions a la zona centre podran estacionar de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores durant un màxim d’una hora, assenyalant l’hora d’arribada en la part davantera del vehicle. També podran fer-ho en dissabte de 9.00 a 14.00 hores.

Hem dissenyat uns discos perquè els conductors puguen mostrar amb facilitat l’hora a la qual han aparcat”, apunta l’edil, qui aclareix que “fora d’aquest horari seran els veïns els qui puguen fer ús del pàrquing”.

Tal com afirma Obiol, es va a deixar un període d’adaptació “i estem segurs que els ciutadans respondran amb el màxim civisme”. El responsable de Territori insisteix, “és un pàrquing gratuït, lliure i públic per al qual s’ha comptat amb el consens i la participació dels veïns de la zona, perquè nosaltres sí ens creiem la participació ciutadana i, a més d’explicar-los tots els passos, hem escoltat totes les seues preocupacions, suggeriments i propostes per a respondre a les necessitats de tots”.

Aquest aparcament és el primer de Vila-real que ofereix tota la informació rellevant en temps real, com el nombre de places disponibles i si està lliure o complet, gràcies a dos marcadors instal·lats a l’entrada i a l’interior”, expressa.

Així mateix, Obiol ha agraït a l’empresa encarregada de les obres el treball realitzat, “ràpid i a l’altura de les circumstàncies”. “A partir de demà tindrem un pàrquing lliure per a tota la ciutadania i per als visitants, xicotet i senzill, però de gran utilitat per a seguir generant oportunitats als negocis de la zona centre, que serà un gran complement per a l’aparcament que tenim a la plaça Major”, conclou.

 

error: Contingut protegit!