Festes i Policia Local reuneixen a les penyes per abordar la convivència ciutadana durant la setmana de Sant Pasqual

May 1, 2018 | VILA-REAL

A poques setmanes de l’inici de les festes patronals de Sant Pasqual, les regidories de Festes i de Seguretat Ciutadana treballen coordinades per a garantir el normal desenvolupament dels festejos. Els responsables d’ambdues àrees, Javier Serralvo i Silvia Gómez, s’han reunit amb representants de les principals penyes i agrupacions de diverses zones de la ciutat, amb l’objectiu d’abordar la normativa en matèria de convivència ciutadana i aclarir els possibles dubtes.

Les festes són un parèntesi important en la rutina del dia a dia, promouen les relacions veïnals i afavoreixen l’economia local, amb impacte econòmic estimat en 1,5 milions d’euros. Però, per a assegurar l’èxit de les setmanes de festes, és fonamental també treballar per garantir el respecte al descans dels veïns i per la convivència cívica”, assenyala Serralvo. “En general”, puntualitza Gómez, “les festes de Vila-real destaquen per ser uns festejos multitudinaris, però relativament tranquils; tot i això, no podem obviar que en determinades zones es reben queixes per part dels veïns per qüestions com sorolls o brutícia que, si posem tots un poc de la nostra part, hem de poder atallar”, agrega la responsable municipal de Seguretat Ciutadana.

Lleida

Amb aquest objectiu, la Policia Local i la Regidoria de Festes han convocat recentment als responsables d’unes 25 penyes situades en les zones on es registren un major nombre de queixes, com poden ser el raval del Carme i carrers adjacents, Crist de la Penitència, Tremedal o Sant Joaquim, entre unes altres. En la trobada, han participat també el comissari principal i l’intendent de la Policia Local.

UAB

Hem abordat amb tots ells l’ordenança de convivència ciutadana, que contempla qüestions com els horaris de la música als casals, la prohibició de distribuir alcohol a menors o el manteniment de la via pública en bones condicions”, incideix Gómez. “Del que es tracta, en últim terme, és de treballar braç a braç, Policia, Junta de Festes, penyes, Ajuntament i veïns perquè la pròxima setmana de Sant Pascual siga un exemple de festa, de germanor i de convivència”, conclou Serralvo.

Més notícies…