La Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana i el Club d’Escacs Vila-real, amb el suport de la Regidoria d’Esports, organitzen dos esdeveniments en les categories de sub-14, sub-16 i absolut que es disputaran els dies 5 i 6, 7 i 8 i 21 i 22

El Centre de Congressos i Convencions El Molí serà escenari en els pròxims dies de la final dels Jocs d’Escacs 2018 i del Campionat Autonòmic Absolut d’Escacs 2018, organitzats per la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana i el Club d’Escacs Vila-real, amb el suport de la Regidoria d’Esports de Vila-real.

Un esdeveniment en el qual es donaran cita els millors jugadors de diverses categories de l’àmbit autonòmic, tot i que la competició es retransmetrà a través d’internet i podrà ser seguida en directe des de qualsevol part del món.

El regidor d’Esports, Javier Serralvo, ha donat a conèixer ambdues convocatòries acompanyat pel president del Club d’Escacs Vila-real, Jorge Romero, i pel president de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Luis Barona.

Per a Vila-real és un orgull comptar amb un club que cada lluita per ser el número 1 de la província i per estar entre els primers grups de la Comunitat Valenciana i de l’Estat”, afirma Serralvo, al mateix temps que destaca que “des de l’Ajuntament sempre hem valorat aquest esport, que proporciona una gran agilitat mental als qui ho practiquen, i hem treballat per potenciar-ho, especialment entre la joventut”. A més, assenyala que “aquesta convocatòria ens permet seguir avançant en les nostres marques de Ciutat de la Salut i l’Esport i de Congressos, Festivals i Trobades”.

La primera trobada que es disputarà serà la final dels Jocs d’Escacs, els dies 5 i 6 d’abril, quan es donen cita els 53 participants en les categories sub-14 i sub-16. “Aquesta part del campionat es dirigeix als joves que ja s’han classificat prèviament dins del circuit autonòmic”, assenyala el president del Club d’Escacs Vila-real, qui agraeix a l’Ajuntament el “suport constant perquè el nostre club siga tan fort”. Així mateix, destaca que els escacs són un esport mental que es pot combinar amb esports físics: “En el nostre club tenim a molts joves que en el seu temps lliure practiquen esports físics, però també juguen als escacs, no és res incompatible”, afirma.

Així mateix, els dies 7 i 8 i 21 i 22 serà el torn del Campionat Autonòmic Absolut d’Escacs 2018 de la Comunitat Valenciana, que “comptarà amb els jugadors més potents dels escacs valencians, que es classificaran per a representar a nostra Comunitat en el campionat a nivell estatal”. De moment ja són 80 els inscrits –tot i que s’espera superar el centenar de participants- als quals se sumarà el magistral, amb grans figures. “Molts dels jugadors que han eixit de la nostra pedrera avui dia estan jugant al més alt nivell per tot el país i açò és un orgull per a nosaltres”, indica.

Per la seua banda, Barona ha assegurat que “un dels objectius que té aquest cicle de tornejos de màxim nivell és fer visible un esport invisible i tenim la gran sort de poder fer-ho en un entorn com el del Termet”. Així mateix, destaca que “aquest és l’esport amb major igualtat i inclusió, ja que poden participar xiquets, adults i ancians, homes i dones i persones amb alguna discapacitat sense necessitat de classificar o separar per categories i és un joc molt valencià, ja que fa segles que va arribar a les nostres terres, de mans dels àrabs, i des de llavors ho hem fet nostre”.

Serralvo manifesta que aquests campionats “van a convertir-se en un revulsiu econòmic per a la ciutat, amb un important impacte” i apunta que “és un esport més emocionant del que en general es pensa, ja que transmet valors molt importants”. Més informació i inscripcions a https://www.facv.org/.

error: Contingut protegit!