Barri València guanya el premi a la millor comparsa i Plaça Chicharro s’emporta el guardó al millor personatge de la Cavalcada del Ninot

Mar 6, 2018 | BORRIANA

Durant la gala de lliurament dels premis a la Cavalcada del Ninot, també es van lliurar les distincions i recompenses a fallers i falleres i els premis de truc, parxís, futbolí o guinyot

La Junta Local Fallera de Borriana ha lliurat els premis corresponents a la Cavalcada Major del Ninot celebrada dissabte passat a la nit en els carrers de Borriana. I ho ha fet en una Llar Fallera que, com cada any, va tornar a omplir-se de fallers i falleres esperant la decisió final per a conèixer què falla era la guanyadora tant del Premi a la millor Comparsa com al millor Personatge vist durant la desfilada en el qual el color, la crítica i la sàtira van tornar a ser protagonistes.

Caixabank

Així, després del recompte de vots van ser els i les falleres del Barri València els qui van saltar d’alegria en conèixer que era la seua Comparsa la més votada i, per tant, es portava la banderola acreditativa. Però a més, un altre dels premis més esperats de la nit, el de Millor Personatge individual que va participar en la Cavalcada del Ninot, va anar per a la Falla Plaça Chicharro i el seu personatge “Malèfica”, encarnat per Manolo Fandos.

Lleida
Benicàssim

A més, i com també és tradició en aquesta primera gala de lliurament de premis de les Falles 2018, es van conèixer i es va premiar als guanyadors dels campionats de guinyot, futbolí, parxís o truc. I com també es fa cada any en aquesta gala que premia les comparses i personatges de la Cavalcada del Ninot, es van lliurar les conegudes com Recompenses per la trajectòria de fallers i falleres durant les últimes dècades dins del món de la festes josefines. Tal com assenyalava la presidenta de la Junta Local Fallera i regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, qui també va estar present en l’escenari en el lliurament dels premis, “com tots els fallers i falleres saben, vam haver de posposar la Cavalcada Infantil del Ninot que se celebrarà aquest pròxim dissabte, i ja podem avançar que els premis que avui hem donat en el cas de la Cavalcada Major, es lliuraran en el cas de la Millor Comparsa Infantil i Millor personatge el pròxim dia 16 en la mateixa gala de Premis de les Falles 2018”.

PREMI MILLOR CARROSSA:

1- FALLA BARRI VALÈNCIA

2- FALLA LA MOTA

3- FALLA BARRI D’ONDA

4- FALLA CARDENAL TARANCÓN

5- FALLA JAUME I

6- FALLA DE LA MERCÈ

PREMI MILLOR NINOT CAVALCADA DEL NINOT 2018:

-FALLA BARRI VALÈNCIA

La Cavalcada Infantil del Ninot de Borriana se celebrarà aquest dissabte i comptarà amb nou recorregut

La Junta Local Fallera, Policia Local i Via Pública tanquen en tan sols 24 el nou recorregut de la Cavalcada que eixirà del Camí d’Onda per a acabar igualment en El Pla

Menys de 24 hores després que la pluja i l’estat dels carrers de Borriana obligara a posposar la Cavalcada Infantil del Ninot, els responsables municipals ja han dissenyat un nou recorregut que ha hagut d’establir-se “per la instal·lacions d’alguna de les carpes falleres que ja aquesta setmana se situaran en els carrers de la ciutat, per la qual cosa hem previngut que ja en L’Escorredor serà impossible el pas i s’ha dissenyat un nou recorregut per a poder gaudir igualment del color i la màgia d’una cita com la Cavalcada Infantil del Ninot”, segons ha explicat la presidenta de la JLF, Lluïsa Monferrer. Així, les primeres carrosses i comparses de cadascuna de les 19 agrupacions falleres de Borriana partiran a les 16:30 hores del pròxim dissabte dia 10 de març des de la zona del Camí d’Onda, passant per la plaça 9 d’Octubre, des d’on prendrà el carrer Encarnación per a accedir posteriorment al Raval i finalitzar, tal com és tradició en les Cavalcades del Ninot, en la mateixa plaça del Pla de Borriana. D’aquesta forma s’ha volgut respectar de la forma més aproximada possible la distància que habitualment recorre la Cavalcada Infantil, i així evitar els problemes que pogueren sorgir una vegada estiguen instal·lades les infraestructures que tradicionalment munta cada falla per a la setmana gran de les festes josefines que arribarà a partir de la Plantà del dia 15 de març.

A més, des de la Junta Local Fallera també s’ha indicat que la tribuna d’autoritats on també es lliuren les banderoles a les carrosses premiades estarà situada en la plaça 9 d’Octubre, per a aprofitar que és el millor espai on poder col·locar l’estructura. Així, després del triomf de la Falla Barri València en la Cavalcada del Ninot del passat dissabte, ara solament caldrà esperar fins al cap de setmana vinent per a saber qui són els triumfadors i triumfadores en categoria infantil.

UAB

Més notícies…