L’Ajuntament tanca 2017 amb 5,4 milions d’euros en romanents que serviran per a equilibrar el pressupost

Feb 9, 2018 | VILA-REAL

Malgrat l’estalvi, el pagament de sentències urbanístiques heretades provoca un dèficit de 761.000 euros, que obliguen a realitzar un nou pla econòmic financer

L’Ajuntament de Vila-real ha tancat l’exercici de 2017 amb 5.391.000 euros de romanents de tresoreria. Una quantitat que encara s’estudia a què es destinarà, però que suposa un baló d’oxigen per a quadrar el pressupost del 2018. Així ho ha afirmat l’alcalde, José Benlloch, que ha fet balanç econòmic de l’any 2017, en el qual, tal com assegura, “no tot són bones notícies”.

Borriana
Caixabank

I és que, al marge dels quasi 5,4 milions d’euros sobrants que ara es poden utilitzar, l’exercici pressupostari es va liquidar amb un dèficit de 761.000 euros, a causa del pagament de diverses sentències urbanístiques a final d’any, que “van desquadrar els comptes”. “No tenim prou amb el segrest del Govern de Rajoy als ajuntaments amb les seues lleis de racionalització i estabilitat, sinó que seguim pagant, set anys després, el casino urbanístic del PP, que ha deixat la ciutat arruïnada”, explica.

Benicàssim

En aquest sentit, Benlloch assegura que “l’equip de govern treballa per a seguir avançant i generant oportunitats per als veïns, però malgrat actuar amb responsabilitat per a aconseguir l’equilibri, les resolucions judicials rebudes a final d’any ens van obligar a tancar l’exercici amb dèficit. Perquè quan arriba una sentència i s’ha de pagar sí o sí sense tenir-ho previst, ocorren aquestes situacions”.

El primer edil assegura que tots els informes tècnics apunten al mateix motiu per a aquest fet: “Els empastres del PP, que han obligat a pagar despeses que no corresponen a la gestió diària del consistori”. Una tesitura que “ens genera un problema de nou, ja que si el 30 de maig de 2016 aprovàvem un Pla Econòmic Financer per a complir la llei, ha sigut impossible complir-ho, gràcies a la nefasta herència del PP, per la qual cosa el seu efecte més immediat és la creació d’un nou pla, un dels motius pels quals encara no s’ha pogut aprovar el nou pressupost”, assenyala.

Anem a portar una transparència absoluta amb el tema, però també volem que el Govern central, que també es mostra preocupat amb la situació, siga sensible amb el problema de les sentències constants”, afirma, “volem que comprenguen que aquesta ciutat no mereix tot el que li està passant per culpa d’anteriors governants”.

No obstant açò, Benlloch reitera la bona gestió, que ha permès que, malgrat el dèficit, la ciutat compte amb 5,4 milions d’euros en romanents. “No solament tenim un deute menor del que vam trobar en 2011, sinó que hem acabat l’any amb diners sobrants gràcies a haver actuat amb responsabilitat, renunciant a projectes que podien esperar; a les ajudes d’altres administracions, i també a la regularització cadastral extraordinària del Govern, amb un ingrés puntual d’1,8 milions”, apunta.

No ha sigut fàcil, cada any hem de renunciar a moltes coses per culpa de l’herència que seguim pagant injustament, però almenys tenim una bona notícia, dins de la mala situació, que esperem que ens servisca per a seguir avant”, conclou.

UAB

 

Més notícies…