La programació de Sant Blai torna a oferir un cap de setmana replet d’activitats de tot tipus a Borriana

Feb 8, 2018 | BORRIANA

La Festa de les Paelles, l’Aplec de Gegants i Cabuts, la I Ruta a Cavall o la Cursa de Sant Blai tornaran a traure a centenars de persones al carrer per a seguir gaudint de les celebracions en honor al Patró

Les regidories de Festes i de Cultura de l’Ajuntament de Borriana ja van advertir en la presentació de la programació especial de Sant Blai de 2018 que “serà una de les més àmplies i que més en compte ha tingut al diferent tipus de públic per a cadascun dels actes o activitats, així que esperem que siga del grat dels veïns i veïnes de la ciutat”. I malgrat que ja fa una setmana que es va celebrar el dia gran en honor al Patró Sant Blai amb la tradicional Font del VI i els actes del dia 3 de febrer, aquest cap de setmana serà l’exemple perfecte d’eixa ampliada i renovada programació que les diferents regidories han dissenyat per a un total de cinc caps de setmana consecutius.

Caixabank

Lleida
Benicàssim

El primer dels grans esdeveniments del cap de setmana arribarà el dissabte 10 de febrer a partir de les 11:00 del matí, quan arranque el XI Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana amb el taller de construcció de “cabuts” per part dels xiquets i xiquetes de la ciutat. Serà a partir de les 12:00 quan es realitze la tradicional “plantada” de Gegants i a partir de les 17:00 hores s’iniciarà la Desfilada que eixirà de la Plaça de la Mercè per a recórrer la Tanda, l’Av. Tarancón, L’Escorredor, El Raval, El Pla i finalitzar en la Plaça Major on tindrà lloc el ball final i el bateig dels dos nous Gegants de la Colla de Borriana, Artal i Seidia. Ja al migdia, a partir de les 12:00 també es donarà inici a la setena edició de la Festa de les Paelles que tindrà lloc en la Terrassa Payà i el carrer Sant Vicent, on tornaran a reunir-se centenars de persones per a gaudir d’un esdeveniment que ja s’ha convertit en tradicional durant el mes de febrer a Borriana. Els i les assistents podran gaudir, a més, de l’actuació del Grup Wonder.

I per al diumenge, arriba una altra de les novetats d’enguany en la programació de Sant Blai, amb la primera edició de la Ruta a Cavall, que s’iniciarà a les deu del matí amb la concentració de cavallistes en l’Església de Sant Blai, des d’on partiran en direcció al Clot per a passar per l’Avinguda Mediterrània i tornar a la ciutat a través del Camí Fondo. Fins i tot si dóna temps, segur que molts i moltes dels cavallistes també poden acudir a la gran partida de Pilota que a les 12:00 del matí es disputarà en el Trinquet Batiste Viñes, amb Soro III i Santi enfrontats a Marc, Pere i Tomàs en una de les millors partides que es poden veure en l’actualitat dins de la Lliga de Pilota. A més, també serà el moment de presentar als xiquets i xiquetes que conformen l’Escoleta de Pilota de Borriana.

I per si encara l’oferta esportiva no és suficient, l’ajornament de la passada setmana de la ja tradicional Cursa de Sant Blai, farà que El Pla torne a transformar-se per complet a partir de les 10:30 del matí quan es done inici a la primera de les vuit sèries diferents depenent de l’edat en les quals es dividirà la prova. S’espera que cap a les 13:00 hores es dispute la carrera en la categoria absoluta.

UAB

Així, tal com han volgut recordar tant la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, com el de Cultura i Esports, Vicent Granel, “arriba a Borriana un nou cap de setmana d’activitat ininterrompuda durant pràcticament 48 hores, la qual cosa confirma que la programació renovada de Sant Blai està oberta a tothom i a tot tipus de públic, que pot triar entre la variada oferta d’actes i activitats, així que animem a tothom a sumar-se a algun dels molts esdeveniments del cap de setmana i seguir fent que les festes de Sant Blai tornen a ser multitudinàries”.

Més notícies…