Borriana celebra de forma multitudinària el dia en honor al seu Patró Sant Blai

Feb 3, 2018 | BORRIANA

La Font del Vi va tornar a reunir a milers de persones en una celebració que ha tornat a unir les tradicions locals amb les novetats en la programació per a la ciutadania

Un any més, i quan encara faltaven alguns minuts per a les nou i mitja del matí en el carrer Sant Blai, centenars de borrianencs començaven a formar la cua al costat de la Font del Vi, que ja esperava la inauguració oficial per part de les autoritats en el qual possiblement és l’acte més tradicional i alhora multitudinari de les celebracions en honor al patró de la ciutat. Han sigut els membres del CEAM els qui han realitzat la lectura de poemes, amb versos tradicionals sobre el passat històric de la ciutat de Borriana, mentre els centenars i centenars de persones esperaven a l’obertura de les aixetes pels quals començava a eixir el vi. Han sigut l’Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Festes Lluïsa Monferrer, i les Reines Falleres de Borriana les qui han donat per inaugurada la Font del Vi, mentre la resta d’autoritats ha anat passant al costat de la font per a arreplegar el seu got de vi i l’esmorzar que començava a repartir-se per part de les Corts de les Reines Falleres de la ciutat.

Borriana
Caixabank

  

Benicàssim

Quan havia passat una hora i mitja des de l’inici del repartiment, encara els més ressagats arreplegaven un dels més de 3.000 entrepans que s’han elaborat i repartit per part dels membres de la Junta Local Fallera, al costat dels prop de 150 litres de vi que s’han distribuït gràcies al treball dels operaris de Via Pública. Al costat d’ells, els membres de l’Associació d’Hostaleria de Borriana repartien d’altres racions de taronja flamejada, unes postres que per primera vegada s’ha repartit també entre tots els assistents. I mentre les últimes persones reunides en el carrer Sant Blai arreplegaven el seu esmorzar, just al costat els xiquets i xiquetes podien gaudir d’una altra de les novetats de la jornada, ja que les persones participants en el taller d’Animació Riu Anna oferien tallers i jocs al costat de la Font del Vi.

 

Uns metres més enllà era les participants en el curs de Dinamització Turística qui també oferien a cada persona assistent a la festa de Sant Blai un “rotllet”. Així, el matí ha passat ràpidament entre els crits en honor a Sant Blai i les notes musicals de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana, que en tot moment han posat la banda sonora amb cançons tradicionals a l’acte central del dia de Sant Blai a Borriana. Una vegada finalitzat el pas de les més de 3.000 persones que han volgut estar presents en al costat de la representació municipal en la Font del Vi, la gran majoria s’han desplaçat fins a la Basílica del Salvador on esperava la imatge de Sant Blai per a l’acte religiós. Al migdia, una altra de les tradicions del dia de Sant Blai a Borriana és dinar a les Calderes que la Falla del Barri de Sant Blai organitza al mateix lloc on se celebra la Font del Vi, i centenars de persones ho han tornat a fer.

 

Els actes del migdia han sigut el preludi de la processó que a partir de les set de la vesprada ha tingut lloc en els principals carrers de la ciutat, quan la imatge de Sant Blai ha tornat a eixir de la Basílica del Salvador per a tornar a l’ermita que porta el seu nom i així tancar el dia gran en honor al patró de Borriana.

Mentre, al costat de la plaça de la Mercè també ha sigut multitudinària la primera edició de el “Tardeo” organitzada per la Regidoria de Festes i MEB, com una altra de les novetats que s’han volgut incorporar la programació de Sant Blai per a aconseguir, com ha resumit la regidora Monferrer “que haja sigut un dels anys amb major participació veïnal tant en els actes més tradicionals com en les novetats dins de la programació, per la qual cosa estem molt satisfets de veure com la devoció per Sant Blai i la participació en les activitats que es dissenyen al voltant de les celebracions patronals, segueix sent molt alta en la nostra ciutat”.

  

 

UAB

  

Més notícies…