La vicealcaldessa i regidora de Serveis Públics (SPV), Maria Fajardo, acompanyada pel coordinador d’SPV, Cristian Iserte, han viatjat a Alcoi aquesta setmana amb els tècnics municipals responsables de via pública i de residus i neteja viària per a conéixer com funciona el sistema de recollida de fems a àrees industrials.
Aquesta és una mesura que el consistori pretén posar en marxa el darrer trimestre d’enguany i com Fajardo ha recordat aquest serà el tercer pas implementat per l’Ajuntament per a prestar servei i afavorir la recollida selectiva de sectors productius i econòmics de la ciutat. En un primer moment es va escometre la recollida porta a porta de cartó i envasos en comerços i, posteriorment, s’han implantat els contenidors amb tancament elèctric. “Tot forma part de l’estratègia perquè indústries i comerços puguen beneficiar-se de la bonificació de la taxa l’any vinent”, ha apuntat la vicealcaldessa.
Fajardo ha afirmat que durant l’estada a Alcoi van acompanyar l’empresa concessionària de la recollida de fem pels polígons per a comprovar com es desenvolupa aquesta tasca. Finalitzada aquesta visita, van recórrer l’ajuntament amb especial interés a les àrees d’Obres i Serveis i Noves Tecnologies i, finalment, van mantenir una reunió amb el vicealcalde, Alexandre Cerradelo; la regidora de Transició Energètica, Indústria i Cultura, Elisa Guillem , i amb el responsable de Joventut i Salut Pública, Carles Sansalvador així com el cap del servei d’Obres i Serveis, Miguel Signes.
“A Vila -real i Alcoi tenim governs progressistes i una idiosincràcia semblant, tant en població com en organització, som ciutats amb un sector industrial molt important així que és important entablir vincles i sinèrgies que puguen beneficiar ambdós municipis”, ha assenyalat.
La vicealcaldessa i regidora de Serveis Públics també ha explicat que s’està treballant amb el grup de recerca Enginyeria de Residus i Sostenibilitat (INGRES) de la Universitat Jaume I (UJI) per a analitzar la qualitat i el funcionament de la recollida selectiva per part de la ciutadania, especialment de l’orgànica en ser el residu del qual pot obtenir-se una major economia circular, “per a estudiar com premiar els veïns i veïnes que ho facen bé i poder bonificar-los la taxa que ens hem vist obligats a implementar”.