José Martí destaca que amb ‘Filomena’ el Consorci ha tornat a demostrar “capacitat de resposta i anticipació estratègica”

Ene 11, 2021 | PROVÍNCIA

 Imatge: Barracas

  • El president de la Diputació i el diputat de Bombers han coordinat aquest diumenge l’operatiu contra la neu a la zona sud de la província
  • Durant la jornada s’ha obert l’accés a una masia que es trobava incomunicada en què resideix un matrimoni de persones majors

 

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, han coordinat aquest matí des del punt de control de Barracas, a l’Alt Palància, l’operatiu de neteja que el Consorci de Bombers té en marxa a tota l’àrea sud de la província per a fer front als efectes de les intenses nevades que deixa la borrasca ‘Filomena’.

 

Des d’allí mateix s’han dirigit totes les labors de rescat i de neteja dels centenars de quilòmetres de carreteres que durant hores han estat impracticables per la força de la neu, que ha deixat punts amb acumulats de fins a 50 centímetres. Entres les actuacions que s’han efectuat en les últimes 24 hores ha tingut ressò l’obertura d’un accés a una masia del terme de El Toro on habita una parella de gent major, que ha estat incomunicada des de l’inici del temporal a causa de la forta precipitació en forma de neu. Tots dos, han informat des de fonts del Consorci, es troben en bon estat.

El Toro

Davant aquesta situació de neu fred, el president José Martí s’ha interessat per l’estat de la zona contactant per via telefònica amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats, com ahir ho va fer amb els representants locals de les comarques del nord. En el cas de El Toro, una de les localitats més afectades, el president s’ha desplaçat fins a allí per a conéixer in situ els efectes del temporal.

 

Amic Bona Vesparada

Des d’aquest municipi limítrof amb Terol, Martí ha enviat un missatge d’agraïment a totes les persones que, des del dijous, estan a primera línia del front treballant per a garantir els accessos a les localitats i als serveis públics essencials. Per part de la Diputació hi ha 200 efectius en actiu, al que cal sumar-hi tota la maquinària de rescat i de neteja de vies. “El 2021, com va ocórrer l’any passat, ens ha donat la benvinguda posant-nos de nou a prova i ho hem tornat a superar demostrant capacitat de resposta i anticipació estratègica”.

 

Martí ha advertit que, tot i que la borrasca ha perdut intensitat, encara hi ha problemes a la xarxa viària de la província, pel que desaconsella qualsevol desplaçament a la zona “perquè pot crear problemes als serveis d’emergències que continuen a peu de canó treballant”.

 

Tal i com ha confirmar el diputat de Bombers el dispositiu continuarà actiu a ple rendiment fins a demà dilluns, quan s’espera que s’acaben les nevades. Però, això no significa que es retiren tots els efectius, puix part de l’operatiu es mantindrà en marxa durant les jornades següents per a escampar sal a les carreteres davant les previsions de que una nova onada de fred polar accentue l’aparició de plaques de gel.

 

El president ha enviat un agraïment a l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, qui ahir mateix va oferir efectius del cos local de bombers per a reforçar el dispositiu de la Diputació.

 

Empreses rurals

Més notícies…