Borriana viurà el cap d’any des de casa amb les campanades en forma de carcasses i focs artificials al temps que reivindica el consum de gallets de clementina en les campanades

Dic 31, 2020 | BORRIANA

Borriana viurà el cap d’any des de casa amb les campanades en forma de carcasses i espectacles de focs artificials

  • El dijous 31 de desembre a les 24 hores l’Ajuntament dispararà 12 carcasses blanques des de diversos emplaçaments, simultàniament i sincronitzades amb les 12 campanades

  • Posteriorment, es llançaran castells de focs artificials en tres localitzacions de la ciutat i una altra en la zona marítima perquè siguen visibles per a tota la ciutadania

L’Ajuntament de Borriana, a través de la regidoria de Falles, ha preparat unes campanades especials per a aquest dijous 31 de desembre, amb motiu de la celebració de cap d’any. Així, el 31 de desembre a les 24 hores, el consistori dispararà 12 carcasses blanques des de diversos emplaçaments, simultàniament i sincronitzades amb les 12 campanades.

A continuació, des de tres emplaçaments diferents, concretament des de la plaça de l’Hereu, l’avinguda de Londres i la zona del Mercat de la Mar, es dispararan, alhora, tres castells de focs artificials perquè siguen visibles per tota la ciutadania i puguen ser gaudits des dels habitatges i donar així la benvinguda a l’any 2021 de forma segura.

La regidora de Falles, Sara Molina, ha explicat que enguany a causa de la situació que estem vivint, des de l’Ajuntament s’ha estimat “una forma alternativa i diferent de viure la tradicional nit de Cap d’Any i que els i les borrianenques puguen rebre el nou any amb esperança, llum i color”.

Per a la qual cosa, Sara Molina ha animat a tots els veïns i veïnes de Borriana a celebrar les 12 campanades des de sa casa al ritme de les carcasses, prendre gallons de clementines i eixir a les finestres, als balcons o terrasses i “gaudir de l’espectacularitat dels focs artificials, tot d’una forma diferent i segura”.

Així mateix, la regidora de Falles ha explicat que hi haurà un quart castell de focs artificials, també simultani als altres tres de l’Ajuntament, que serà disparat des del centre de la ciutat i “patrocinat per una empresa local”.

Borriana reivindica, un any més, el consum de gallets de clementina en les campanades de la nit de Cap d’Any

Amic Bona Vesparada

  • La campanya Aquest Cap d’Any, les 12 campanades amb 12 gallets de clementina és una alternativa als dotze grans de raïms per a apostar per l’agricultura local

  • Encara que enguany, a conseqüència de la crisi sanitària, l’Ajuntament no repartirà les clementines, el consistori anima a la població a portar clemenules a les llars per a l’última nit de l’any

L’Ajuntament de Borriana reivindica, un altre any més, el ja tradicional consum de gallets de clementina per a les 12 campanades de la nit de Cap d’Any. Es tracta d’una alternativa al raïm impulsada pel consistori municipal per a donar suport al sector citrícola local.

La campanya Aquest Cap d’Any, els 12 campanades amb 12 gallets de clementina està impulsada pel Consistori conjuntament amb la Cooperativa Agrícola Sant Josep i pretén que la clementina, “insígnia de l’agricultura borrianenca”, siga protagonista de l’última nit de l’any.

Així ho ha explicat el regidor d’Agricultura, Vicent Granel, que ha assegurat que “portar les clementines a totes les llars” és un gest per a “donar suport al consum de proximitat i als agricultors locals”.

D’aquesta forma, es vol “visibilitzar la situació de l’agricultura de la Plana Baixa”, alhora que es promou “el consum d’un producte molt saludable per les seues característiques” i “es dóna suport al sector citrícola autòcton i als seus agricultors”.

Encara que enguany, com a conseqüència de la crisi sanitària, no es podran repartir les tradicionals bosses de gallets de clemenules per les places i mercats de la ciutat, l’Ajuntament ha volgut fer una crida a la ciutadania per a consumir els gallets de clementina en les seues cases.

Empreses rurals

Més notícies…