L’Ajuntament de Vila-real mostra el seu suport al bou al carrer amb una jornada gratuïta per a penyes i veïns en el recinte taurí

Oct 7, 2020 | VILA-REAL

 

El consistori impulsa per al dia 9 d’octubre aquest festeig que consistirà en un desafiament de ramaderies de la província i una exhibició d’emboladors locals

 

Vila-real celebrarà aquest divendres 9 d’octubre una jornada de bous al carrer gratuïta en el recinte taurí instal·lat al jardí de Jaume I amb la participació de ramaderies de la província i les quadrilles d’emboladors de la ciutat com a mostra de suport al sector i a la tradició. El festeig, impulsat des de l’Ajuntament de Vila-real en col·laboració amb l’empresa Montauro –promotora del recinte taurí portàtil- serà gratuït i les invitacions es posaran a la disposició de les penyes i associacions taurines de la ciutat així com als veïns i veïnes de Vila-real, segons ha explicat el regidor de Festes, Diego Vila.

 

Vila-real ha sigut la primera ciutat de la Comunitat Valenciana a celebrar una fira taurina en aquesta fase de nova normalitat, prova de la voluntat de l’equip de govern de mantindre vives les nostres tradicions i sobretot d’ajudar a la reactivació d’un sector que genera un important impacte econòmic a la província i que està registrant també unes importants pèrdues a causa de la pandèmia”, subratlla el regidor. Vila recorda que “des del passat 26 de setembre s’han représ els festejos de bous al carrer en el recinte autoritzat per la Generalitat Valenciana, amb tots els protocols de prevenció sanitària, i en els dos caps de setmana en els quals s’han realitzat exhibicions s’ha completat l’aforament permés”.

 

Castellón destino

Aquest 9 d’octubre s’ha programat una jornada gratuïta, impulsada pel consistori, amb un desafiament entre les ramaderies de la província Germán Vidal i Miguel Parejo, que se celebrarà a les 18.00 hores. A la nit, a les 23.00 hores, les quadrilles locals protagonitzaran una exhibició d’emboladors amb caps de bestiar de la ramaderia La Espuela. Diego Vila ha explicat que l’aforament autoritzat de moment és de 800 persones i les entrades es repartiran entre les penyes i associacions taurines que estan col·laborant de manera voluntària en els actes taurins.

 

Així mateix, les invitacions es posaran a la disposició de tots els veïns i veïnes de Vila-real que, prèvia acreditació amb DNI, podran retirar dues entrades per persona fins a completar l’aforament. El repartiment de les entrades s’efectuarà demà dijous en les taquilles del recinte taurí situat al jardí de Jaume I en horari de 17.00 a 20.00 hores i el mateix divendres dia 9 a partir dels 16.00 hores. El protocol per al desenvolupament dels actes inclourà les mesures de prevenció per la COVID-19 com l’obligació d’usar màscara així com la prohibició de fumar, menjar o beure en el recinte; també s’ha previst el corresponent dispositiu de seguretat i sanitari.

 

El regidor de Festes ressalta la bona resposta que els afeccionats han donat als actes celebrats en el recinte taurí des del 26 de setembre i remarca que “en aquesta nova fase hem de ser capaços de reactivar la ciutat en tots els àmbits, convivint amb el virus, sempre de manera responsable i prudent, però sense que ens paralitze per complet”.

 

Més notícies…