Sol•liciten la reunió urgent del Consell de Salut de La Plana per a protegir a Borriana

Sep 1, 2020 | BORRIANA

 

El PP de Borriana dirigeix la petició al president del Consell, José Benlloch, i al gerent de La Plana, Miquel Rovira, davant la decisió del PSOE de convocar concerts multitudinaris

 

El Partit Popular ha sol·licitat la convocatòria del Consell de Salut Extraordinari del Departament de Salut de la Plana amb caràcter urgent per a avaluar la decisió de PSOE i Compromís de convocar concerts multitudinaris a la ciutat en el marc de les festes alternatives organitzades per l’equip de govern. La demanda, que s’ha registrat hui a l’Ajuntament de Vila-real i també a l’Hospital de la Plana, va dirigida al president del citat Consell i alcalde de Vila-real, José Benlloch, així com al gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira.

Consuelo Suay, regidora del PP a l’Ajuntament de Borriana, ha tramitat la sol·licitud en qualitat de membre del Consell de Salut de la Plana designat per la Federació  Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). La regidora argumenta la necessitat de blindar a la localitat d’un nou brot explosiu de contagis després de la decisió adoptada per PSOE i Compromís de convocar concerts “amb un aforament màxim de 800 persones”.

Castellón destino

És necessari que les autoritats avaluen els riscos i garantisquen les mesures de protecció i seguretat oportunes perquè aquesta decisió política, d’emportar-se a efecte, es desenvolupe amb plenes garanties per a la ciutadania”. Així les coses, explica Suay en la sol·licitud, és urgent establir les “normes per a desenvolupar aquests actes”, així com considera fonamental l’emissió d’un informe epidemiològic que, emés per Salut Pública, “avalue els riscos per a la salut que suposen aquests esdeveniments” atesa la necessitat de prioritzar la salut de les persones per damunt de qualsevol altra qüestió o decisió política.

 

La proposta, que hui s’ha registrat en consistori i centre hospitalari, “esperem que es traduïsca en la presa de decisions urgents per part de les autoritats sanitàries”. En opinió de Suay, “Borriana ha perdut a molts veïns com a conseqüència del coronavirus. Hem de garantir que la nostra població no s’exposa a un altre brot. És urgent que enfront de la irresponsabilitat política imperen criteris sanitaris que eviten nous contagis”.

 

Més notícies…