El Gran Premi Vila-real de Ciclisme torna amb un protocol especial i una sola etapa per a garantir la seguretat sanitària

Ago 6, 2020 | VILA-REAL

La 73a edició d’aquesta prova que uneix Vila-real amb Morella se celebrarà el pròxim 6 de setembre i serà campionat autonòmic elit i sub-23

Vila-real tornarà a celebrar enguany el Gran Premi Vila-real de Ciclisme en ruta, la prova més antiga d’Espanya en la seua categoria, i que a causa de les circumstàncies actuals comptarà en aquesta 73a edició amb un protocol especial per a garantir la seguretat sanitària. De fet una de les novetats és que la carrera, organitzada pel Club Ciclista Vila-real en col·laboració amb el Servei Municipal d’Esports, constarà d’una única etapa –tradicionalment la competició es realitzava en dues etapes- que tindrà lloc el pròxim 6 de setembre amb eixida des de la plaça Major de Vila-real i arribada a la localitat de Morella.

El regidor d’Esports i Salut, Javier Serralvo, ha presentat hui el Gran Premi Vila-real al costat del president del Club Ciclista Vila-real, Pascual Falcó ‘Saleta’, i el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos, ja que a més cal destacar que enguany la competició és campionat autonòmic elit i sub-23. Serralvo ha agraït “l’esforç realitzat per part del Club Ciclista Vila-real per a poder celebrar enguany una competició tan emblemàtica per a la ciutat i la província amb totes les mesures necessàries de prevenció”. L’edil ha subratllat el fet que en aquesta ocasió el Gran Premi Vila-real siga també campionat autonòmic elit i sub-23. “Els ciclistes conformaran un escamot de no més de 200 participants que realitzaran el recorregut fins a arribar a Morella en una carrera que permet gaudir de la província”, afirma el regidor d’Esports.

Pascual Falcó ha remarcat que la realització d’una única etapa és “un canvi motivat per la crisi sanitària de la COVID-19, ja que limita una mica les possibilitats d’allotjament i atenció als ciclistes, però treballem amb la mateixa il·lusió de sempre per a portar a les carreteres de la província un gran espectacle de ciclisme en ruta”.

Castellón destino

Així, l’etapa que unirà Vila-real i Morella albergarà algunes novetats en el seu recorregut respecte als últims anys, i passarà per la localitat de Culla abans d’arribar a la ja tradicional pujada d’Ares, que va ser final d’etapa en la passada edició de la Vuelta, que també va mantindre una part d’aquest recorregut. Així, el recorregut serà el següent: Vila-real, Onda, l’Alcora, Sant Joan de Moró, Vilafamés, la Barona, els Ibarsos, Culla, Benassal, Ares, Cinctorres i l’arribada a Morella en la qual també s’ha treballat perquè finalitze en la plaça de Sant Francesc, afegint un al·licient més i assegurant un bonic final.

Les inscripcions es poden fer en la pàgina web de la federació www.fccv.es fins al mateix 6 de setembre a les 9.00 hores una hora abans de l’eixida que es produirà a les 10.00 hores.

Més notícies…