Castelló impulsa un procés participatiu entre productors, comerços i consumidors per a posar en marxa el Parc Agrari

Ago 5, 2020 | CASTELLÓ

Transició Ecològica llança en el web municipal qüestionaris per a conéixer les necessitats de tota la cadena agroalimentària

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló impulsa un procés participatiu per a conéixer les necessitats reals de productors agraris, comerços i consumidors per a llançar el Parc Agrari, un projecte que pretén ajudar a reactivar l’agricultura i recuperar el cinturó verd periurbà mitjançant la cessió de terres ara abandonades i amb canals curts de comercialització. El departament de Fernando Navarro promou tres enquestes a les quals es poden accedir a través del portal municipal ( http://www.castello.es/web30/pages/generico_web10.php?cod1=14&cod2=1491 ).

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, subratlla que “després d’estar aquests mesos treballant amb el sector volem ampliar el projecte del Parc Agrari a tota la ciutat i, per això, hem fet uns qüestionaris en la web municipal perquè la ciutadania ens trasllade les seues impressions de com considera que hem de transformar la cadena agroalimentària tant en la producció, com en la comercialització i el consum d’uns productes d’un sector que s’ha demostrat essencial en la crisi de la covid-19”.

Castellón destino

La Regidoria ultima la creació d’una nova ordenança d’un banc de terres que facilite l’arrendament d’horts abandonats entre propietaris i productors. També treballa en el desenvolupament de plataformes de comercialització de productes agroalimentaris i de proximitat que propicie la seua distribució en canals curts de venda evitant a l’intermediari i millorant la rendibilitat de l’activitat agrària.

L’Ajuntament ja va realitzar un diagnòstic del sector amb una primera fase d’entrevistes entre associacions i productors i una radiografia del parcel·lari. Ara llança un segon procés d’enquestes via telemàtica. Es dirigeix a tres segments: persones amb explotacions agràries o que busquen terres per a treballar-la o ampliar la seua producció; propietari de terra que volen llogar-la; i comerços, restaurants i consumidors interessats a tindre accés a productes locals a través de la futura plataforma de comercialització.

Més notícies…