Serralvo: “El projecte de la basílica és una obra compromesa amb la Fundació de Sant Pasqual i aprovada en el pressupost”

Jul 22, 2020 | VILA-REAL

El portaveu del govern recorda a Compromís que hi ha professionals i empreses de la ciutat que han treballat en les diferents fases de l’adequació i que la reforma busca posar en valor el patrimoni com a actiu turístic

 

Lleida

El portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, ha recordat al grup municipal de Compromís que la inversió de 100.000 euros prevista per l’Ajuntament per a completar la remodelació de l’accés oest de la basílica de Sant Pasqual “correspon a un projecte acordat i compromés amb la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, aprovat en el pressupost de 2020, i per al qual professionals i empreses de la ciutat han estat treballant en les diferents fases de l’adequació i als quals ara no podem donar l’esquena”.

 

Serralvo ha respost d’aquesta manera a la proposta llançada per Compromís perquè el consistori retire la inversió compromesa per a aquesta obra; una actuació la principal finalitat de la qual és “continuar posant en valor el nostre patrimoni, i especialment la basílica del patró, que és un dels nostres principals actius turístics, i ajudar també a empreses i autònoms locals implicats en aquesta obra de remodelació de l’accés al temple”.

 

El portaveu de l’equip de govern considera que la proposta dels nacionalistes “no aporta res”. “L’Ajuntament de Vila-real ja està garantint tots els diners que és necessari en l’àrea de Serveis Socials, a més de forma consensuada amb tots els grups municipals, inclòs Compromís, en la taula del Pacte local pel renaixement de Vila-real, on s’ha acordat l’increment dels convenis amb les entitats socials en 100.000 euros, 40.000 euros per al Pla de cuina solidària, a més d’altres 40.000 euros per al reforç de la plantilla de Serveis Socials i l’equip de govern ja ha deixat clar des del primer moment que mai faltarà pressupost per a l’àrea social”, recalca Serralvo. “Compromís es desmarca ara amb aquesta petició, quan en la taula del pacte no han fet cap proposta sobre aquest tema, ni han presentat cap iniciativa concreta per a modificar el pressupost municipal de 2020 i eliminar els 100.000 euros previstos per a la Fundació de Sant Pasqual”, assenyala el portaveu municipal.

 

Compromís planteja també destinar part d’aquests 100.000 euros a adequar instal·lacions municipals per a ús educatiu de cara al pròxim curs, una proposta que únicament busca desviar l’atenció de qui realment és responsable de garantir aquests espais necessaris perquè els centres educatius puguen desenvolupar la seua activitat en la nova normalitat i que no és un altre que el conseller de Compromís Vicent Marzà”, assevera el portaveu de l’equip de govern. “Hem tingut coneixement que falten quatre aules en els instituts Broch i Llop i Miralcamp, respectivament, perquè aquests centres puguen iniciar el curs complint amb la normativa de prevenció sanitària, i la Conselleria és la responsable de donar solució a aquesta necessitat de més espai per al desenvolupament de l’activitat docent”, insisteix, al mateix temps que afig que “Compromís únicament busca salvar al seu conseller en contra dels interessos de Vila-real”.

 

UAB

El projecte de Sant Pasqual és una inversió per a dinamitzar el nostre turisme, continuar apostant pel patrimoni i una mostra més de l’aliança amb la societat, que abasta molts àmbits en els quals l’Ajuntament col·labora”, conclou Serralvo.

Més notícies…