L’Ajuntament de l’Alcora millora l’eficiència energètica de l’enllumenat públic en 5 sectors del municipi

Jul 22, 2020 | L'ALCORA

S’ha actuat en les següents zones: País Valencià, Avinguda Castelló, Verge del Carme, Molí Custodi i Baix la Vila

El projecte, subvencionat al 50% pel Ivace, suposarà un estalvi econòmic per a les arques municipals de 16.291,03 € a l’any

Lleida

 

L’Ajuntament de l’Alcora ha conclòs un altre projecte destinat a millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic. L’actuació, que ascendeix a 57.214,60 € i està subvencionada al 50% pel Ivace, suposarà un estalvi econòmic anual en energia per a les arques municipals de 16.291,03 €.

 

Continuem apostant per la renovació de les lluminàries del municipi, amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei i fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica”, han explicat l’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena.

 

Els treballs han consistit en la substitució de lluminàries per altres de menor rendiment i la instal·lació de llums i equips de regulació individuals en lluminàries a mantindre en diversos sectors del municipi: País Valencià (carrer i passeig Font Nova i rotonda d’accés al carrer País Valencià), Avinguda Castelló (campa de camions i carrer Xúquer), Verge del Carme (carrer Federico Michavila Paús, Jardins de la Vila i carrer La Bassa), Molí Custodi (plaça Molí Custodi i carrers Vicente Mallol Moliner, Rècua Arriera i Xúquer) i Baix la Vila (glorieta Santa María Rosa Molas).

 

S’han dut a terme, principalment, tres línies d’actuació. Les lluminàries més antigues, que es trobaven en pitjor estat i disposaven d’un menor rendiment, s’han substituït per noves lluminàries completes tipus led. I pel que respecta a les lluminàries que es trobaven en bon estat i disposaven d’un bon rendiment lumínic, s’han substituït els llums de VSAP per llums d’halogenurs metàl·lics i s’han canviat els equips electromagnètics existents per equips programables i regulables individuals, que reduiran el flux al 60% a les 23 hores.

 

Es tracta de contribuir a la millora del medi ambient i aconseguir un important estalvi econòmic i de consum”, han conclòs Falomir i Tena

UAB

 

Més notícies…