Sanitat confirma que més del 40% dels fallers de Borriana han passat el coronavirus

Jul 10, 2020 | BORRIANA

Les dades són el resultat de l’estudi epidemiològic encarregat per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana

El món faller de Borriana va sofrir l’impacte de la propagació del coronavirus tal com revela l’estudi epidemiològic desenvolupat per Salut Pública entre els membres del col·lectiu. De 1.200 proves serològiques realitzades, entre el 40% i el 50% dels test llancen resultats positius entre els veïns sotmesos a les proves. És a dir, pràcticament la meitat dels veïns testats ha generat anticossos al virus.

Lleida

Suay: “El PSOE es va oposar de pla a la iniciativa i va rebutjar la nostra proposta. Hauríem evitat molts contagis”

Consuelo Suay, regidora del PP a l’Ajuntament de Borriana, recorda que després del confinament “demanem al PSPV que realitzara test massius a tota la població”. “Ho vam fer perquè sabíem que el pic registrat a la nostra ciutat obligava a prendre mesures de prevenció excepcionals per a evitar nous contagis i els test són la millor manera d’aïllar als positius”.

El resultat “es una mostra real i fidedigna de l’abast d’aquest virus en la nostra població i que reconeix que el COVID-19 es va propagar de manera exponencial en el món faller durant els actes que van tindre lloc dies abans del decret d’estat d’alarma per part del Govern d’Espanya”, argumenta Suay.

No obstant això, lamenta la regidora, “el PSOE es va oposar de pla a la iniciativa i va rebutjar la nostra proposta”. Era el 22 d’abril, recorda Suay, quan es va registrar la iniciativa. “D’haver-se adoptat aquesta mesura, segurament molts dels positius asimptomàtics que ara ha revelat aquest estudi epidemiològic, s’hagueren aïllat evitant nous contagis”.

UAB

La moció del PP plantejava realitzar aquests test a les professions de risc, al personal de la residència i, en general, a tota la població. “Fer-los com ho han fet poblacions com Portell, Catí o Sant Joan de Moró, amb el mateix objectiu: donar seguretat a la població. No obstant això, el PSOE i el seu soci de Compromís es van negar en rotund malgrat que van acceptar de bona gana la donació de la Fundació Satine, el test de la qual van permetre donar seguretat i certitud a molts treballadors de la nostra ciutat. Si és pel PSOE, encara estaríem esperant, com continua fent Borriana”.

Més notícies…