Vila-real licita el projecte per a completar la remodelació de l’antiga Estacioneta de la Panderola com a seu de Creu Roja

May 28, 2020 | VILA-REAL

L’entitat social comptarà amb aquest espai destinat a oficines i despatxos on es podran centralitzar totes les iniciatives que realitza Creu Roja a la ciutat, que fins ara es desenvolupen en diferents seus

 

Lleida

L’Ajuntament de Vila-real ha licitat el projecte de distribució de l’interior de l’edifici de l’antiga Estacioneta de la Panderola per a albergar les dependències de la seu de Creu Roja. El termini d’execució fixat és de tres mesos i el pressupost base de licitació és de 136.016 euros, IVA inclòs.

Amb aquesta segona fase es completarà la remodelació de l’immoble per a condicionar les dependències interiors d’aquest espai destinat a oficines i despatxos on es podran centralitzar totes les iniciatives que realitza Creu Roja a la ciutat, que fins ara es desenvolupen en diferents seus.

Estem orgullosos de poder dur a terme un projecte que permetrà dotar d’unes instal·lacions dignes i adequades a la important labor que està duent a terme Creu Roja. Crec que és el millor homenatge que li podem fer en aquests moments”, destaca l’alcalde, José Benlloch, qui recorda l’aliança social del govern local amb les entitats de la ciutat les quals realitzen “un paper fonamental per a ajudar a les famílies més vulnerables”.

Benlloch ha indicat que la gestió municipal no ha parat en cap moment i que, en el cas de l’àrea d’urbanisme, s’han continuat tramitant expedients de licitació. “Des del consistori som sensibles a les necessitats i la situació econòmica d’aquests moments, per això estem reactivant i agilitant la gestió perquè es puguen posar en marxa com més prompte millor les obres i els projectes”.

La seu de Creu Roja ocuparà part de la planta baixa i tota la primera planta de l’edifici. L’actuació consisteix en la compartimentació de dos despatxos en planta baixa, la substitució de la il·luminació de la planta baixa i la instal·lació elèctrica de planta baixa i primera per a adaptar-la als nous llocs de treball i la instal·lació d’un sistema de climatització i de ventilació en tota la zona d’actuació. El projecte ha sigut dissenyat per una jove arquitecta de Vila-real, MªIsabel Vilanova.

Amb una superfície útil de 407 m², l’objectiu és donar resposta a les necessitats que té l’entitat local. “Estem reutilitzant espais municipals que estaven buits i els donem un nou ús, en aquest cas per a una entitat d’índole social tan important a la ciutat com és Creu Roja”, assenyala el regidor de Territori, Emilio M.Obiol, qui indica que aquest projecte és la continuació d’una primera fase que ara es completa amb la distribució i habilitació de l’interior d’aquest immoble.

Cal recordar que recentment es va dur a terme la reordenació de l’espai d’aparcament al voltant de la plaça de la Panderola duplicant l’estacionament en la zona, amb un total de 71 places. Un projecte per a facilitar l’estacionament dels vehicles dels residents així com dels qui porten als seus fills al col·legi Carlos Sarthou amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i el benestar en l’àrea.

 

UAB

Foto: Google

Més notícies…