Reinventar-se com a docent… en temps de pandèmia: María Usó, mestra d’Infantil

Abr 14, 2020 | BLOG, VILA-REAL


ESPECIAL COVID 19 / Educació
Reinventar-se com a docent… en temps de pandèmia
(reportatge complet a POBLE de maig 2020)

 

Lleida

María Usó Fortuño,
mestra d’Infantil al CEIP Concepción Arenal de Vila-real

Els demane als pares dels meus alumnes que tinguen molta força, paciència i siguen molt positius en aquesta situació per a transmetre als seus fills tranquil·litat i seguretat de que tot anirà bé

Gloria Fortea

 

Tutora de la classe de Les Girafes en Infantil de 3 anys, María Usó utilitza eines com Telegram o la web de l’escola Webfamília per adreçar-se als seus petits alumnes i les seues famílies de manera col·lectiva, però també individualitzada. “Els pares i mares interactuen amb mi contant-me com els va estos dies, m’envien fotos dels xiquets, d’allò que van fent, dubtes que els van sorgint,etc. Totes aquelles fotos les vaig penjant al grup de la classe per a compartir-lo amb la resta de famílies, i sobretot, per a que les girafetes es vegen i continuen tenint un contacte amb els companys de la classe i amb mi. Tanmateix jo també els envie fotos meues d’allò que vaig fent (dibuixos, murals, menjars…). Es posen molt contents de veure’s”, ens detalla. I és que al tractar-se dels més menuts del cole, María proposa als seus alumnes activitats motivadores i estimuladores “com jocs, contes, manualitats, enllaços de pàgines web, vídeos i activitats per a repassar continguts treballats a classe durant aquests dos trimestres, sempre procurant no sobrecarregar a les famílies”, assenyala.

 

Els envie jocs, contes, manualitats, enllaços de pàgines web, vídeos i activitats per a repassar continguts treballats a classe durant aquests dos trimestres, sempre procurant no sobrecarregar a les famílies”

 

Tot i això per a Usó el que resulta més difícil és que la majoria dels docents no estaven preparats per a treballar d’aquesta manera “i ens hem tingut que adaptar a aquesta nova situació de treball i d’interacció amb famílies i alumnes tan ràpid com ha estat possible”.

I precisament per això aquesta mestra d’Infantil posa en valor la resposta de les famílies, “està sent molt positiva i estan participant activament en tot allò que els vaig proposant”.

Quant a la tornada a les aules, confessa que serà “una situació estranya i diferent a la qual ens haurem d’afrontar, doncs parlem de xiquets de 3 anys, no obstant això, l’ambient escolar juntament amb les rutines, sempre facilita la seua adaptació”. Usó considera que al ser tan menuts no arriben a ser tan conscients del que està passant. “Ells i elles saben que és com un refredat i que si eixim pel carrer ens contagiem, per això no podem eixir”, puntualitza.

 

Han de ser conscients que els seus fills/es estan sofrint un canvi molt important per al qual no estaven preparats, cal explicar-los la situació que estem vivint”

 

Com tots, aquesta docent del CEIP Concepción Arenal espera que la situació es restablisca quan abans millor, i als pares dels seus alumnes els demana “que tinguen molta força, paciència i siguen molt positius en aquesta situació per a transmetre als seus fills tranquil·litat i seguretat de que tot anirà bé”, recomana. A més a més els recorda que ara mateix el ritme de vida és un altre i que no es pot estar al 100%. “Per això han de ser conscients que els seus fills/es estan sofrint un canvi molt important per al qual no estaven preparats i han d’adaptar-se a aquesta situació. Cal parlar-los i explicar-los la situació que estem vivint, sempre tenint en compte el nivell de comprensió dels seus xiquets i educar-los en àmbits com la higiene i responsabilitat social”, explica Usó, qui conclou emplaçant-los a ajustar unes rutines i enfocar la nova situació de manera que procuren temps de treball, d’oci, d’ajuda en tasques domèstiques, etcètera.

 

UAB

Més notícies…