Ruiz reclama al Govern que baixe l’IVA cultural al 0%

Mar 24, 2020 | CASTELLÓ

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló demana a l’Estat mesures que ajuden els artistes durant la crisi del COVID-19

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha reclamat al govern de Pedró Sánchez la reducció al 0% de l’IVA cultural per ajudar el sector a recuperar-se de l’impacte econòmic derivat de la crisi del COVID-19. Ruiz considera prioritari que el Govern Espanyol prenga mesures “que aturen el colp que aquesta crisi està suposant per a les indústries culturals. Mesures reals i efectives perquè els artistes puguen fer front a aquesta situació econòmica”.

Lleida

 

 

En aquest sentit, Compromís per Castelló reclama que la reducció al 0% de l’IVA cultural es produïsca, com a mínim, fins a final d’any, amb la voluntat de donar un vertader impuls a la cultura en un moment de caràcter excepcional. “Al contrari del que va fer el Partit Popular durant la crisi de 2008, que va incrementar l’IVA, el que reclamem es que es suspenga temporalment l’impost. És de justícia perquè l’accés a la cultura també és un bé de primera necessitat”, ha explicat Ruiz.

UAB

A més, Compromís demana al Govern d’Espanya que anuncie mesures que siguen capaces de reactivar la indústria cultural. “El colp que açò ha suposat per a la cultura també ha sigut especialment greu a la ciutat de Castelló, que no podrà celebrar alguns dels esdeveniments programats. Per això, reclamem al Ministeri de Cultura i al Consell de Ministres que executen polítiques culturals per a temps excepcionals”.

Més notícies…