El 90 por ciento del personal de la Diputación de Castellón se suma al teletrabajo como medida para combatir la extensión del Covid-19

Mar 24, 2020 | PROVÍNCIA

El president de la institució, José Martí, destaca l’esforç dels serveis tècnics de la casa “per a salvaguardar la salut dels treballadors i mantindre els serveis que necessiten els ciutadans i els ajuntaments”

La Diputació de Castelló ha posat en marxa un ampli pla de xoc per a frenar l’expansió del coronavirus que ha permés reduir a un 10 per cent el personal que ha de continuar treballant de manera presencial en algun dels centres que la institució té repartits per tota la província. Així, d’una plantilla integrada per 585 homes i dones -entre personal laboral, funcionaris i tallers-, el 90 per cent està teletreballant en els seus domicilis o està exempt per ser personal especialment vulnerable.

José Martí, president de la Diputació, ha destacat “el gran esforç” que estan desenvolupant durant tots aquests dies, sota la coordinació del diputat de Personal, Santiago Agustí, els responsables de les àrees de Recursos Humans, Informàtica, Innovació i Noves Tecnologies “perquè tots els nostres treballadors tinguen les majors garanties de seguretat sanitària i, al mateix temps, per a aconseguir estar totalment operatius”. Martí, en aquest sentit, insisteix a llançar en un missatge de tranquil·litat des de la Diputació, “perquè ciutadans i ajuntaments han de tindre clar que estem posant damunt de la taula tots els recursos que podem, dins de les nostres competències, per a fer front a la pandèmia del coronavirus i, al mateix temps, donar el servei que necessiten els nostres municipis”.

Castellón destino

La reorganització dels serveis ha sigut uns dels aspectes en els quals han estat treballant els caps d’àrea, servei i secció de la Diputació de Castelló, que han realitzat informe exhaustiu per a determinar quines són les funcions de la seua competència que consideraven indispensable que s’havien de realitzar de manera presencial, per a continuar donant els serveis adequats dins del compliment de l’Estat d’Alarma.

Als treballadors que han de realitzar la seua funció de manera presencial se’ls ha remés també les mesures de seguretat i higiene que han d’aplicar en el seu lloc de treball. Així mateix, s’ha editat una guia per a tot el personal, un manual amb recomanacions preventives enfront del contagi per coronavirus en els centres de treball de la Diputació de Castelló.

Més notícies…