Compromís destaca la contribució de Germà Colom al foment del valencià

Mar 23, 2020 | CASTELLÓ

Garcia desitja que la ciutat puga retre-li homenatge en finalitzar l’estat d’alarma

Compromís per Castelló ha volgut manifestar públicament el condol per la mort del filòleg i catedràtic Germà Colom, qui també és fill predilecte de la ciutat. La formació ha destacat la seua contribució al foment de la llengua i, en concret, a donar valor a la parla de Castelló, tema central de la seua tesi doctoral.

Lleida

«Hui perdem a un apassionat i un defensor de la nostra llengua, qui va contribuir a que les noves generacions puguen continuar estudiant-la en profunditat en donar part de la seua biblioteca privada a la Universitat Jaume I», ha manifestat el portaveu del grup municipal, Ignasi Garcia, qui també ha assegurat que «la ciutat li retrà l’homenatge que es mereix quan l’estat d’alarma acabe».

UAB

Cal recordar que també ha recordat que com regidor de Normalització Lingüística, Enric Nomdedeu va impulsar l’edició d’un recull lèxic de mitjans del segle XX en què Colom va registrar vocabulari de 22 localitats de les comarques de Castelló i en què es pot comprovar l’evolució que ha patit la llengua en les últimes dècades.

Més notícies…