Climent: ‘El sector ceràmic és un referent a seguir en l’estratègia de reindustrialització que impulsa la Generalitat’

Feb 13, 2020 | PROVÍNCIA

El conseller d’Economia Sostenible clausura la 16a edició del Congrés Mundial de Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic (Qualicer)

Les exportacions del taulell de la Comunitat Valenciana són el 96% del total d’exportacions espanyoles del sector i quasi el 9% del total de les exportacions valencianes

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat, en la clausura de la 16a edició del Congrés Mundial de Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic (Qualicer), que aquest certamen “ha sigut un excel·lent exponent dels importants avanços que s’han produït en aquests dos últims anys en el camp de la innovació tecnològica, la qualitat dels productes, la cerca de mercats i la planificació estratègica“.

Per al conseller, “gràcies a Qualicer s’aferma el progrés, l’intercanvi d’experiències, la difusió de coneixements i, en definitiva, el prestigi del sector, demostrant a més que la internacionalització és imprescindible per a la millora de la competitivitat“.

Castellón destino

Rafa Climent també ha subratllat en la seua intervenció que “per al Consell la indústria és el motor necessari que contribueix a la creació d’ocupació i al desenvolupament sostenible en general. Per això, -ha afegit el titular d’Economia Sostenible- “des de la Generalitat, estem donant suport a la reindustrialització de la nostra economia i, entre altres, el sector ceràmic és un referent i el camí a seguir en aquesta estratègia“.

No és casualitat -ha destacat el conseller- que hui les empreses taulelleres de Castelló siguen un referent mundial en el sector ceràmic. De fet, les exportacions del taulell de la Comunitat Valenciana són el 96% del total d’exportacions espanyoles del sector i quasi el 9% del total de les exportacions valencianes, sent un dels 3 principals sectors exportadors, juntament amb l’automòbil i el citrícola“.

Perquè aquesta tendència continue sent positiva i contribuïsca de manera decidida a la riquesa i prosperitat inclusiva, la Generalitat, en estreta col·laboració amb les empreses dels principals sectors productius com el ceràmic, impulsa accions de foment i suport a la innovació, la internacionalització, la digitalització, la transferència de tecnologia, l’emprenedoria innovadora, l’eficiència energètica i la formació professional amb vista a les futures necessitats del mercat de treball.

En aquesta línia, segons Rafa Climent “congressos com aquest son la demostració que la ceràmica ha de continuar sent un motor principal de la nostra economia, i en aquest context Qualicer es reafirma com una peça fonamental per a aconseguir solucions creatives i sostenibles“.

Més notícies…