Vila-real es compromet amb el consum responsable i de proximitat a través de la IV Trobada d’Artesans

Dic 10, 2019 | VILA-REAL

El regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, i la responsable de Clap! Educació Activa, Elena Archilés, han presentat aquest matí la IV Trobada d’Artesans de Vila-real, que tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de desembre a la Casa dels Mundina.

Amb l’objectiu de potenciar i sensibilitzar a la població de Vila-real en un consum responsable i de proximitat, la IV Trobada d’Artesans comptarà amb la participació de 30 artesans i artesanes, els qui oferiran una varietat de productes manufacturats, amb materials locals i sostenibles. A més, també s’han previst activitats complementàries i d’animació, amb el concert del cantautor Dani Miquel. “El consum responsable és la millor manera que tenim els ciutadans i ciutadanes d’aportar a un medi ambient sostenible, comprant als nostres veïns i veïnes, i donant suport a l’esforç que fan els comerços locals per a crear productes de qualitat”, ha afirmat el regidor.

Lleida

En aquesta quarta edició, a més d’ampliar la participació de deu persones artesanes respecte a l’any passat, també s’ha augmentat l’horari de l’esdeveniment, afegint el divendres a la programació de la trobada. “Enguany tenim una programació molt més enriquida, amb activitats infantils i familiars, amb concerts de música, tasts d’aperitius, i tallers de producció creativa, tot això amb articles manufacturats i locals”, ha explicat la responsable de Clap! Educació Activa, entitat organitzadora de l’esdeveniment. Així mateix, com a novetat, s’ha ampliat l’espai de la trobada, utilitzant la planta baixa i el primer pis de la Casa dels Mundina.

Programació: trobada programacio pdf

Una de les apostes més importants d’aquesta trobada artesanal el SWAP Corner, un espai d’intercanvi d’articles. “És un lloc on poder intercanviar, amb la idea de conscienciar-nos de no comprar coses que no necessitem, i poder intercanviar productes que ja no volem, en lloc de tirar-los”, ha incidit José Ramón Ventura Chalmeta.

Així doncs, la IV Trobada d’Artesans s’inaugurarà aquest divendres, a les 17.30 hores, amb el tast de coques salades oferides per l’associació Smara, les cerveses artesanals de l’associació Conquistando Escalones, i la sessió de música a càrrec del dj  Kike Villar. Durant la vesprada, ja es podran portar articles per a intercanviar-los, i les persones assistents podran crear un arbre de Nadal amb globus gràcies a Jocs i Mans Màgiques.

UAB

Durant el dissabte i el diumenge es continuaran realitzant tallers d’estampació, ceràmica, costura, scrapbook i fusta, tots ells dirigits a famílies i públic infantil, de manera gratuïta i amb la participació interrompuda dels artesans i artesanes, els qui també mostraren els seus productes i processos de creació. Així mateix, la trobada també comptarà amb el concert infantil a càrrec del cantautor valencià Dani Miquel, el dissabte a la vesprada, a les 18.00 hores, i una classe oberta de swing per part de Swing i au, el diumenge al matí, a les 12.00 hores.

Més notícies…