• El grup publica el seu primer treball després de donar a conèixer alguns avançaments com “Desperte” o “Amb Pluja i Amb Fredʼ -amb la col·laboració de Xavi Sarrià-, rebuts amb una gran acollida per part del públic
  • Pablo Valle (Tirant lo Rock) es reuneix en aquest projecte amb músics de gran trajectòria dins del panorama valencià per crear un disc, de títol homònim, amb una potent essència sonora on es mesclen estils com ara el hardcore, el punk, el rock i fins i tot el pop
  • Pedro Martínez, de la mítica banda de punk rock El Último Ke Zierre,  ha produït les deu cançons del LP, la gravació ha estat a càrrec de Sam Ferrer  als WZ ESTUDI de Borriol
  • La presentació de l’àlbum serà el pròxim dia 30 de novembre a la sala Japan de Vila-real

El primer disc d’Apologia és ja una realitat. Els vila-realencs publiquen el seu esperadíssim primer disc després d’un mes d’avançaments que els ha portat als Premis Ovidi -nominats dins de la categoria Millor Disc de Rock- i els ha posicionat com una de les bandes revelació de l’escena rock valenciana. Tot i això, cal subratllar que el recorregut dels seus integrants és el resultat de molt anys de trajectòria ja que han passat fins i tot -amb diferents bandes- per festivals com el Feslloch, l’Aplec dels Ports o el Jovestiu.

Amb títol homònim, aquest LP naix de la mà de Pablo Valle (Tirant lo Rock) i altres músics veterans del panorama valencià com ara “el Pinya” d’Almorranes Garrapinyaes. Està compost per deu cançons de guitarres molt poderoses, melodies potents i  ritmes ràpids que juntament amb lletres de rebel·lia, lluita i amor fan d’aquest un àlbum únic i ple de personalitat. Així ho confirma a més, la presència de Pedro Martínez (El Último Ke Zierre) a la producció, la de Sam Ferrer -que ha treballat amb ZOO, Auxili o Mafaldaa la gravació als WZ ESTUDI de Borriol i la de Kike Sanchís -que ha col·laborat amb Desakato- dels Greendesert d’Oviedo amb la masterització.

La capacitat compositiva i sonora del grup es mostra també en la versatilitat dels temes, que oscil·len entre el hardcore, el punk, el pop o el rock i on a més, Apologia ha comptat amb col·laboracions de luxe com ara Xavi Sarrià (Obrint Pas), Maluks o la borrianenca Tatiana Javaloyes. Tot això, sumat a un directe enèrgic i vital, demostra com Apologia, s’estrena amb molta força. I així ho faran el pròxim 30 de novembre a le 23:30h a la sala Japan de Vila-real on tindran com a companyes d’escenari a Epicentre.