També tindrà lloc una trobada d’influenciadors perquè coneguen el patrimoni marítim

Aquest cap de setmana les Platges de Nules albergaran, entre d’altres, diferents actes amb els quals es vol donar a conéixer els valors patrimonials del conjunt marítim. En aquest sentit, a partir del divendres 19 de juliol, i fins al 31 d’agost, tindrà lloc una exposició a l’aire lliure anomenada “Les casetes. Un mar de recuerdos” que està instal•lada a les avingudes de la Plana Baixa i de Mallorca, “aquesta exposició recorre 100 anys d’història del conjunt marítim, es podrà passejar per a aquestes avingudes i alhora conéixer el paisatge, l’arquitectura tradicional valenciana de les casetes i alguns fets memorables que van ocórrer en aquest entorn com l’acollida de personatges il•lustres com ara Rafael Alberti o María Teresa León”, comenta l’alcalde de Nules, David García.

L’exposició es divideix en cinc blocs: territori i orígens; arquitectura tradicional i evolució; dimensió humana, costums i memòria; asil i refugi en la Guerra Civil; i assentament i causes de la regressió. La mostra està organitzada a partir dels estudis realitzats per la Comissió Tècnica Platges de Nules de l’Ajuntament de Nules, l’Associació de Veïns Mare de Déu del Carme i l’Associació de Veïns Platges de Nules i ha comptat amb la col•laboració entre d’altres de l’Asociación Poseidón, de professionals de l’arquitectura, historiadors, biòlegs, enginyers de ports i camins, i de ciutadans que han aportat fotografies.

A més el diumenge 21 de juliol, de 10.00 a 13.00 hores, tindrà lloc la “Trobada de fotografia + #instameet” en la qual es reunirà en una visita guiada a professionals i aficionats de la fotografia i a reconeguts influenciadors. En definitiva, amb aquestes accions el que es pretén es donar a conéixer i posar en valor el patrimoni marítim, i de manera especial els habitatges de primera línia de la platja.