Benlloch dissenya un nou govern municipal amb 17 regidories que descansaràn sobre quatre grans àrees de coordinació

Jun 19, 2019 | VILA-REAL

L’alcalde dóna a conéixer l’organigrama de l’executiu local, que descansarà sobre quatre grans àrees de coordinació, reforçant la dicotomia poble-ciutat, i 17 regidories

El govern municipal de Vila-real descansarà sobre quatre grans àrees de coordinació i 17 regidories, reduint significativament el nombre de delegacions respecte a la passada legislatura.

Lleida

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha desgranat hui la composició del nou executiu local, del qual formaran part, a més del primer edil, 12 regidors socialistes i l’edil d’Unides Podem. Aquesta estructura, defensa Benlloch, està enfocada a agilitar i millorar la gestió, a més de consolidar el projecte estratègic de ciutat, basat en les marques de ciutat.

El propi alcalde assumirà directament les competències en matèria d’Hisenda i en Innovació, tenint en compte tant el caràcter “transversal”  que se li vol imprimir a aquesta última àrea com la rellevància del departament d’Hisenda per a fer front “a l’herència rebuda i la defensa de la ciutat en qüestions com el cas Piaf, equilibrar el pressupost i millorar els protocols i els pagaments”. En la resta de delegacions, Benlloch ha apostat per un plantejament “conservador”, en el sentit de mantindre bona part de les competències en els regidors i regidors que les venien exercint fins ara. “A excepció dels edils nous, existeixen arguments importants per a mantindre la distribució de delegacions com en l’anterior legislatura: d’una banda, el fet que tenim el pressupost en vigor en plena execució i molts dels projectes en marxa han sigut impulsats pels regidors de les corresponents àrees; però, a més, aquest acompliment de competències ha rebut l’aval del 47% de l’electorat de Vila-real que, si el sumem al suport a Unides Podem, suposa un suport de més de 50% al futur govern municipal”, valora l’alcalde.

Sota aquestes premisses, el govern municipal per al mandat 2019-2023 queda configurat de la següent manera:

1.- Silvia Gómez, primera tinent d’alcalde i coordinadora general d’Alcaldia. Regidora de Seguretat Ciutadana i Trànsit (inclou els departaments de Sanitat, Protecció Civil i Agència de Mediació).

2.- Emilio M. Obiol, segon tinent d’alcalde. Regidor de Territori (inclou els departaments de Patrimoni, Mobilitat, Urbanisme, Oficina Tècnica i de Gestió Urbanística, Activitats i Disciplina i Agència Local d’Habitatge).

3.- Francisco Valverde, tercer tinent d’alcalde. Regidor de Serveis Públics (incorpora Informàtica i TIC’s, Termet i les competències en matèria de neteja).

4.- Rosario Royo, quarta tinent d’alcalde. Regidora de Cultura (excepte Arxiu), regidora Igualtat i regidora de Cementeri.

5.- Jesús Madrigal, cinqué tinent d’alcalde. Regidor d’Economia i Comerç.

6.- José Ramón Ventura Chalmeta, sisé tinent d’alcalde. Regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient.

7.- Javier Serralvo, seté tinent d’alcalde. Regidor d’Esports i Salut i portaveu municipal.

8.- Anna Vicens, vuitena tinent d’alcalde. Regidora de Joventut i regidora d’Administració Local (inclou Governació, Contractació i Comunicació).

9.- Noelia Samblás. Regidora de Relacions Institucionals, Tradicions i Normalització Lingüística (inclou Arxiu i Ermita).

10.- Miriam Caravaca. Regidora de Participació Ciutadana i Proximitat.

11.- Álvaro Escorihuela. Regidor de Serveis Socials (inclou Cooperació, Família, Majors i Infància) i regidor de Recursos Humans.

12.- Diego A. Vila. Regidor de Festes, Turisme i Congressos.

13.- Aida Beteta. Regidora d’Educació i Universitats; adjunta a la Regidoria d’Esports i Salut.

UAB

Les 17 delegacions de govern s’emmarcaran en dues grans àrees de coordinació: àrea de govern ciutat, coordinada per Silvia Gómez, i àrea de govern poble, que dirigirà Jesús Madrigal, amb l’objectiu de mantindre i reforçar “la dicotomia poble gran-ciutat xicoteta que caracteritza Vila-real i que s’ha constituït com una de les nostres principals fortaleses”, defensa Benlloch. A més, es mantenen les àrees de coordinació d’Oportunitats (Emilio M. Obiol) i Persones (Francisco Valverde) que englobaran les diferents comissions informatives en les quals s’estructura el consistori, a les quals s’afegirà una nova comissió per a donar cabuda a totes les mocions polítiques que suposen instar a altres administracions.

Més notícies…