Javi Calleja es mostra “més motivat que mai” en l’acte de la seua renovació

Jun 3, 2019 | VILLARREAL C.F.

L’entrenador del Villarreal CF, Javi Calleja, s’ha mostrat molt il·lusionat en l’acte que ha servit per a oficialitzar la seua renovació al capdavant de la banqueta del Submarí per a les pròximes dos temporades. “Vull donar les gràcies per la confiança que han depositat en mi. Estic molt il·lusionat i més motivat que mai. Volem canviar el patiment d’aquesta temporada per alegries. Em sent amb més força. Poder dirigir al club que vull és un motiu d’orgull. Buscaré el màxim rendiment dels jugadors per a lluitar per coses importants. Ara em sent millor entrenador. Hem passat per moltes dificultats, però les hem superat”, va comentar.

Calleja va reconéixer que el que s’ha viscut aquesta passada campanya ha de servir de lliçó per a tots: “Vam fer un inici de la temporada roín i després aconseguim donar-li la volta a la situació. En tot moment he sentit el suport del president i això és una gran responsabilitat i un motiu d’orgull. Estic on vull i en el club que sent”.

Caixabank

Benicàssim

Com a objectiu, Calleja va recalcar que no es posen sostre, més enllà de que la permanència siga primordial: “L’objectiu principal serà assegurar la permanència tan ràpid com siga possible i a partir d’ací jugar a Europa. Aquesta passada temporada ens ha fet valorar molt estar en Primera Divisió”.

Lleida

Quant a la manera de jugar de l’equip i als possibles reforços, Calleja ho té clar: “Vull un Villarreal guanyador, amb la millor plantilla possible. Tenim ja molt bons jugadors, però cal reforçar alguns llocs. Hem de treballar perquè l’equip mane des del principi. Al no jugar a Europa el repartiment de minuts serà diferent i afectarà la composició de la plantilla”.

Això sí, el preparador madrileny va marcar el camí que s’ha de seguir per a aconseguir-ho: “Haurem de ser més regulars i no ser una muntanya russa. Volem demostrar tot el nostre potencial. L’objectiu és manar en tots els partits. Cal reestructurar l’equip per a fer la plantilla el més competitiva possible”.

 

Fernando Roig: “Calleja és l’entrenador ideal per a aquest projecte”

El màxim mandatari groc va afirmar que el madrileny és l’entrenador ideal per a liderar el projecte: “Amb moltes dificultats aconseguim salvar una temporada que se’ns havia posat complicada. Cal pensar que estar entre els millors del futbol espanyol és molt complicat. El que cal fer és treballar encara més i millor. Per això hem pensat que Calleja era l’entrenador ideal per a aquest projecte”.

Roig va recalcar la igualtat que predomina en la màxima categoria del futbol espanyol: “Amb els drets de televisió hi ha més igualtat i la competència és major. Cada vegada hi ha més clubs que aspiren al que ha fet el Villarreal en les últimes temporades. La competència és bona per al futbol espanyol. Els diners ben utilitzats dóna els seus fruits”.

Per al president groc, la permanència serà el repte a aconseguir: “L’objectiu de la temporada serà aconseguir la permanència com més prompte millor. A partir d’ací podrem somiar. No ens posem com a meta Europa. L’obligació de l’equip serà estar en Primera, encara que sense renunciar a res. Tots hem de ser conscients de la dificultat. Aquest últim any ens ha de servir d’experiència”.

Finalment, Roig va voler enviar un missatge a l’afició groga: “L’afició ha de donar-se compte de com és de difícil i necessitem el seu suport. L’any que ve no jugarem competició europea, però així podrem intentar tornar a jugar-la amb més força. El club i l’afició mereixem estar en Primera Divisió“.

 

Javi Calleja, un entrenador format en la #CanteraGrogueta

Javier Calleja Revilla (Madrid, 12 de maig de 1978) va promocionar al primer equip del Villarreal CF a finals de setembre del 2017. En la seua primera campanya al capdavant del Submarí va ser capaç de classificar-ho de manera directa per a la UEFA Europa League després d’acabar LaLiga en una meritòria quinta posició.

En l’últim curs, Calleja va firmar dos etapes al capdavant de la banqueta groga. Després de completar les primeres 15 jornades com a tècnic del Submarí, el madrileny va tornar a fer-se càrrec del primer equip a finals del mes de gener per a aconseguir l’objectiu de la permanència en Primera Divisió, després de realitzar una meritòria recta final de campionat i aconseguir els quarts de final de la UEFA Europa League.

Javi Calleja es va formar com a entrenador en el futbol base groc, arribant al club per a entrenar en categoria cadet. A partir d’ací, la seua progressió en les banquetes va ser meteòrica, guanyant tres Lligues amb el Juvenil A de Divisió d’Honor, a més d’una Copa de Campions d’Espanya. Abans de recalar en el primer equip, havia promocionat al Villarreal B, amb el que es va mantindre invicte.

UAB

Com a futbolista professional, Calleja va jugar en el primer equip del Villarreal CF en una de les èpoques més importants del club, aconseguint les semifinals de la UEFA Champions League. A més, va jugar en el CD Onda quan era filial del Villarreal CF i en el Real Madrid C, RSD Alcalá, Màlaga CF i CA Osasuna.

Més notícies…