‘Vila-real ahir & avui’ i ‘Més enllà del nostre poble’, els nous llibres de POBLE ja a la venda

May 21, 2019 | POBLE, VILA-REAL

POBLE presenta ‘Vila-real ahir & avui’ i ‘Més enllà del nostre Poble’, dos llibres que ja té a la seua disposició en els punts de venda habitual

Vila-real ahir & avui

En paraules de l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, en el pròleg de ‘Vila-real ahir & avui’: “…un treball que recopila i mostra, a través d’imatges d’espais, edificis, carrers i jardins, el canvi experimentat per la nostra ciutat, Vila-real. Gràcies a aquest llibre, podem endinsar-nos en la història del nostre poble i recordar el que teníem, però també observar tot el que hem guanyat”.

Juanjo Clemente, director de POBLE, emfatitza també en el pròleg en aquest sentit: “Amb ‘Vila-real ahir & avui’ volem que s’endinsen a la nostra ciutat en imatges d’edificis, de zones, de llocs, de jardins, de carrers, de barris, de vida, de vivències i al mateix temps amb el valor afegit d’observar-les com eren abans i com les tenim en l’actualitat. Volem fer-los recordar, viure i sentir el que teníem, el que els nostres majors havien vist o el que nosaltres hem mirat i viscut de prop. Ara de forma idèntica o transformat”.

 

Castellón destino

Més enllà del nostre Poble

L’edició especial de ‘Més enllà del nostre Poble’ commemora dues fites històriques per a Sant Pasqual i Vila-real: 100 anys de patronat i 400 anys de la beatificació. Tal com diu Manuel Martín i Nebot, autor del llibre, en el pròleg del mateix: “Calç no oblidar que el nostre poble, Vila-real, i la manera de ser dels seus habitants, dels vila-realencs i vila-realenques, no s’entendria sense la influència que el Sant, Sant Pasqual, ha tingut al llarg de la seua història”.

El llibre dóna l’oportunitat als lectors de “conèixer més profundament com es viu la tradició, la festivitat, la devoció del nostre patró a altres municipis i al mateix temps tenir un document històric dels actes de la commemoració del patronat i la beatificació”, com afirma Juanjo Clemente, director de POBLE, en les primeres pàgines de la nova edició de ‘Més enllà del nostre Poble’.

Més notícies…