La regidoria de Cultura presenta una programació que inclou concerts com el de Víctor Manuel, el festival Borriana en Dansa o la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Borriana ha presentat hui la programació cultural que ha dissenyat per als pròxims tres mesos a la ciutat, i que està marcada per iniciatives com la quarta edició del festival de música de carrer «Maig di Gras», o per tradicions com la celebració de les Creus de Maig que arribaran a Borriana durant el cinquè mes de l’any. Però abans, i tal com han explicat tant el regidor de l’àrea, Vicent Granel, com el tècnic, Rafa Marañón, “arribaran a Borriana tota una sèrie d’actes culturals i d’oci que volem destacar perquè la gent puga anar anotant l’activitat de cada setmana, i que ara mateix s’està celebrant el Memorial Democràtic, i a partir del final de mes arribaran a Borriana proposades com la Fira del Llibre, el Maig di Gras o el cicle de teatre Teatre a la Fresqueta a la Torre del Mar“.

A continuació, ha sigut el tècnic de Cultura, Rafa Marañón qui ha desgranat la totalitat de la programació començant per destacar que “poden trobar la programació completa en punts com el propi Ajuntament, el Teatre Payà, comerços de la ciutat o la piscina municipal o el CMC La Mercè, on es detallen els horaris, llocs i dies de celebració“. A nivell teatral, Marañón ha remarcat que “ja aquest divendres i dissabte a les 22.00 hores gaudirem del musical ‘La Bella i la Bèstia’ en el Teatre Payà a càrrec de l’IES Llombai, que també es repetirà el diumenge a les 18.00 hores“. També des dels centres educatius, arribarà la celebració del 50 aniversari de l’IES Jaume I que entre altres activitats programa la funció ‘Volem Falla’ per al dia 31 de maig en la Plaça Major, en un homenatge al mestre faller Pepet.

Abril es completa amb l’exposició dels treballs del Taller d’Arts Plàstiques Infantil i Juvenil de CMARMV del dimecres dia 17. I per al mes de maig, l’activitat s’inicia amb els Concerts per a Escolars de la Banda Jove de l’AFB del dia 2 i 3, a més del Dia Internacional de la Dansa i del festival «Borriana en dansa» que se celebraran el 3 i 4 del mateix mes. Arribarà llavors el moment per a la Fira del Llibre de Borriana que es desenvolupa entre el 3 i el 5 de maig, i que en la presentació de hui ha sigut detallada pel llibreter i participant, Manolo Martí i l’escriptora Marivi Sancha que també estarà present amb una signatura de la seua obra. Martí ha destacat que “agraïm com s’han obert les portes d’aquesta Fira del Llibre perquè regidoria, Biblioteca Municipal, ADI i les llibreries que participem puguem treballar conjuntament i fent-la coincidir amb la celebració de les Creus de Maig que creiem que encara ho farà més espectacular, i tenint com a lema o la temàtica ‘l’autoria borrianenca’“.

A més, tant regidor com tècnic de Cultura han volgut anunciar esdeveniments futurs englobats dins de la programació dels pròxims mesos, com seran “la quarta edició del festival Maig di Gras que omplirà de música els carrers de la ciutat entre els 16 i 19 de maig, amb una aposta important per tindre més color internacional que mai amb bandes franceses, italianes… o la presència de la Balkan Paradise Orchestra formada exclusivament per dones”. La presentació acabava amb el detall sobre “el qual ja es coneix a la nostra ciutat com el cicle ‘A la Fresqueta’ que se celebrarà cada divendres del mes de juny a la Torre del Mar amb la presència de companyies i artista com Maria Juan i Pepa Cases, Darío Piera, Blay o Oscar Tramoyeres“.

error: Contingut protegit!