A la mateixa s’han adherit a més dels membres de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador 103 poblacions, els sindicats UGT i CCOO, i la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana  

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador convoca la quarta manifestació “Per la defensa de la nostra citricultura” per al diumenge, 7 de abril, a les 11.00 hores a València. 

Una manifestació que està recolzada per un total de 103 poblacions de l’arc mediterrani i a la que s’han adherit els sindicats CCOO i UGT i la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, a més dels organismes agraris que formen aquesta plataforma com ara la Unió de Llauradors i Ramaders, FEPAC-ASAJA, Grup Intercoop de les Cooperatives Agrícoles  de la província de Castelló, l’Associació Local de Llauradors de Nules, el Sindicat Central d’Aigües del riu Millars, l’Associació de Pous de Reg de la província de Castelló, l’Associació de Distribuïdors  i Aplicadors  de plaguicides  de la província de Castelló, i l’Associació de Comerços i Cooperatives  d’exportació de la província de Castelló.

Precisament una ampla representació d’aquestes entitats i formacions agràries i representants d’alguns ajuntaments s’han donat cita a la seu de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana a València per a presentar l’itinerari d’aquesta manifestació i altres accions que es portaran a terme.

Així en l’acte han estat alcaldes i regidors d’agricultura de diverses localitats de la Comunitat Valenciana com ara Nules, Moncofa, Cullera, Albalat de la Ribera, Borriana, Llutxent, Benifairó de la Valldigna, Otos, l’Eliana, Alcalà de Xivert i Artana, juntament amb representants dels sindicats agraris la Unió de Llauradors i FEPAC-ASAJA, de l’Associació de Pous de Reg de la província de

Castelló, del Sindicat Central d’Aigües del riu Millars, dels sindicats UGT i CCOO, de l’Associació de Llauradors de Nules, i d’Intercoop.  

Tots ells han fet una crida a la ciutadania valenciana per a que participen en aquesta manifestació que tindrà el punt de concentració a l’estació del nord de València i recorrerà els principals carrers fins a la plaça de l’Ajuntament per a finalitzar en la Delegació del Govern on es llegirà el manifest.    

Noves accions

També han presentat una nova campanya de recollida de signatures en la que es reclamen a les administracions competents cinc actuacions principals: la revisió i renegociació de tots els acords signats entre la Unió Europea  i països tercers en relació a l’importació de cítrics; garantir la salut dels consumidors europeus informant de les substàncies prohibides  per la Unió Europea amb les que estan tractats els cítrics importants de tercers països; garantir la sanitat vegetal dels cítrics europeus, adoptant les mesures necessàries per a la no entrada de plagues i infermetats de tercers països; assegurar el compliment de la llei de la cadena alimentària amb la finalitat de garantir una renda digna al llaurador; i garantir l’etiquetatge correcte de l’origen i varietat del producte.  

Aquestes signatures es faran arribar després de les eleccions a les diferents administracions amb competències amb el sector agrari.

Per altra banda, des de la Plataforma  per la Dignitat del Llaurador s’han ficat en contacte amb els diferents partits polítics per a traslladar-los el decàleg amb diferents mesures que es demanen per a salvar la citricultura i conéixer els punts d’aquest decàleg que inclouran en el seu programa electoral.

De manera que, els punts d’aquest decàleg reivindicatiu i que es va llegir en les darreres manifestacions són: ajudes directes als xicotets citricultors; revisió i renegociació de tots els acords signats per la UE amb tercers països; garantia absoluta de salut per als consumidors europeus; etiquetes clares per al consumidor europeu; garantia absoluta mediambiental; reciprocitat amb les exigències europees en temes fitosanitaris i d’altres; tractament en fred; compliment de la cadena alimentària; establiment de mesures de control i inspecció en l’etiquetatge, i establiment i adopció de mesures compensatòries per als productors espanyols.  

error: Contingut protegit!