Nules acull a més de 6.000 persones en la manifestació ‘Per la defensa de la nostra citricultura’

Feb 26, 2019 | BORRIANA, CASTELLÓ, LA VALL D'UIXÓ, NULES, PROVÍNCIA, VILA-REAL

 

Un total de 16 poblacions de les comarques de la Plana Alta i Baixa han eixit hui al carrer

UAB

Més de 6.000 persones s’han manifestat hui a Nules Per la defensa de la nostra citricultura convocades per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, de fet Nules ha sigut una de les dotze seus comarcals que ha albergat a un total de 16 poblacions de les comarques de la Plana Alta i Plana Baixa. Així s’ha comptat amb alcaldes, regidors, representants dels sectors agraris i veïns d’Almenara, Almassora, les Alqueries, Artana, Betxí, Borriana, Castelló de la Plana, la Llosa, Moncofa, Nules, Onda, Ribesalbes, la Vall d’Uixó, Vila-real, la Vilavella i Xilxes.

La manifestació ha eixit de la rotonda del Llaurador encapçalada per una pancarta portada per membres de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador com ara el president de FEPAC-ASAJA, el secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, el president d’Intercoop comercial de les cooperatives agràries de Castelló, el president del Sindicat Central d’Aigües, el president de l’Associació de Pous de Reg de la província de Castelló, el president de l’Associació de Llauradors de Nules, el president de l’Associació d’Aplicadors Plaguicides de la província de Castelló, i l’alcalde de Nules. A la que ha seguit altra pancarta amb alcaldes de les poblacions participants i representants d’institucions, a més cada un dels municipis portava la seua pròpia pancarta.

Així doncs, la comitiva ha passat per l’avinguda de la Constitució i el carrer Major fins a arribar a la plaça Major, on ha tingut lloc la concentració i lectura del manifest a càrrec de representants de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador.

Cal assenyalar que la Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha modificat el manifest que s’ha llegit en les darreres manifestacions i l’ha convertit en un decàleg amb diferents mesures que es demanen per a salvar la citricultura.

Benicàssim
Borriana

Manifest complet: Manifest_25.02.19

De manera que, els punts d’aquest decàleg reivindicatiu que s’ha llegit en cadascuna de les manifestacions han sigut: ajudes directes als xicotets citricultors; revisió i renegociació de tots els acords signats per la UE amb tercers països; garantia absoluta de salut per als consumidors europeus; etiquetes clares per al consumidor europeu; garantia absoluta mediambiental; reciprocitat amb les exigències europees en temes fitosanitaris i d’altres; tractament en fred; compliment de la cadena alimentària; establiment de mesures de control i inspecció en l’etiquetatge, i establiment i adopció de mesures compensatòries per als productors espanyols.

En aquesta tercera manifestació convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador han participat un total de 103 poblacions de l’arc mediterrani que s’han manifestat en 12 municipis de diverses comarques. Així, a més de les manifestacions de la província de Castelló que han tingut lloc a Nules i a Benicarló, on han eixit al carrer els pobles de la comarca del Baix Maestrat i de la zona sud de Tarragona, també s’han manifestat a Sagunt els municipis del Camp de Morvedre; a Bétera els de la comarca del Camp del Túria; a Massamagrell de l’Horta Nord; a Sueca de la comarca de la Ribera Baixa; a Benifaió de la Ribera Alta; a Oliva de la Safor i la Valldigna; a Llutxent de la comarca de la Vall d’Albaida i a Pego de la comarca de la Marina Alta; entre altres.

Sobre això, el regidor d’Agricultura i portaveu de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, César Estañol, comenta que “estem veient que alguna cosa comença a canviar gràcies a les mobilitzacions ciutadanes convocades per la Plataforma però no deixarem de ser reivindicatius fins que aconseguim els nostres objectius que estan plasmats en el decàleg que hui s’ha fet públic”.

 

Caixabank

Més notícies…