Marzà dona llum verda a la construcció del nou IES Jaume I de Borriana

Feb 6, 2019 | BORRIANA, INFORMACIÓ AUTONÒMICA

Granel assegura que és el projecte educatiu amb més inversió dels aprovats i que veurà la llum en els pròxims anys

Borriana comptarà en els pròxims anys amb l’institut més important de tot el territori valencià. El Pla Edificant, impulsat pel conseller Vicent Marzà per a la millora de centres educatius, ha fet hui un pas decisiu a Borriana en signar la delegació de les obres i el projecte del futur IES Jaume I de la localitat per valor de quasi 14 milions d’euros.

Borriana
Caixabank

El portaveu de Compromís per Borriana, Vicent Granel, ha assegurat que “Borriana rep el projecte de major quantia dels aprovats amb la construcció del nou IES Jaume I per 13,5 milions d’euros“, i és que “Edificant és una mostra de col·laboració entre institucions, entre Ajuntaments i Conselleria. El Pla de Marzà va brindar a l’Ajuntament una oportunitat per a millorar els nostres centres educatius i, després de complir els tràmits des del Consistori, érem sabedors de la imminent rúbrica per part de Marzà, que hui s’ha realitzat, amb una inversió per al Jaume I de Borriana de 797.586,37 euros enguany; 8,6 milions en 2020 i més de 4 milions en 2021”.

Benicàssim

Després d’aprovar la delegació de competències, el consistori serà l’encarregat de traure a concurs el projecte, referit a la memòria del centre que ja s’ha aprovat en Conselleria, i finalment adjudicar els treballs de redacció i obres. Els tràmits es realitzaran des de l’equip de govern, i la Conselleria abonarà la part econòmica.

El nou centre educatiu programat constarà de dos grans blocs, en els quals s’impartiran els cursos de Secundària, Batxillerat i Formació Professional, amb el cicle formatiu d’Artista Faller i Construcció d’Escenografia que ara s’imparteixen en les instal·lacions de l’antic escorxador. Granel espera que els treballs es realitzen en el menor temps possible, i els alumnes de Borriana puguen comptar amb un dels millors centres educatius valencians. L’IES Jaume I va arrancar el 1968, i després de 50 anys veurà reformades totes les seues instal·lacions en els pròxims anys.

UAB

Marzà ha rubricat la delegació d’obres i projectes en instal·lacions escolars de Borriana, Castelló, Almassora i Torreblanca per un import de prop de 20 milions d’euros -18,663.600 euros, exactament- per a la província de Castelló. Amb aquest import, la inversió ja delegada als Ajuntaments de les comarques de Castelló passa dels 68,1 milions d’euros ja distribuïts fins al moment, als 86,76 milions d’euros i sumen ja 44 actuacions en diferents localitats, de les quals 14 són construcció de nous centres i altres 30 millores sol·licitades pels Consistoris.

Més notícies…