L’Espai Jove posa als joves en el centre de l’art i la cultura del territori amb el projecte ‘Inflexions’

Feb 5, 2019 | VILA-REAL

La regidora de Joventut, Gemma Gil, i el gerent del Consorci de Museus de la Comunitat, José Pérez, han presentat hui ‘Inflexions’, un projecte de  Jodie Dinapoli i Elisa M. Matallín, que pretén afavorir la implicació dels joves de la ciutat amb l’art i la cultura del territori, a través d’accions directes de dinamització i contacte amb educadors artístics i artistes contemporanis. El programa arriba a Vila-real els dissabtes, a partir del 9 de febrer, amb accions dirigides fonamentalment a joves de 14 i 16 anys.

‘Inflexions’ és un dels projectes seleccionats en la convocatòria Cercles de mediació cultural del Consorci de Museus. “En aquest programa, els joves se sentiran interpel·lats com a agents artístics, empoderant-los perquè actuen com a autèntics agitadors culturals de l’entorn”, assenyala Pérez, qui destaca la funció de la cultura com a “eix vertebrador del territori”. En la mateixa línia, Gil incideix en l’oportunitat del projecte per a oferir “una altra visió de l’art i de la cultura” als  joves en un edifici com el Espai Jove, situat en l’antic magatzem de Cabrera, que data del 1919. En aquest espai, Inflexions reunirà els participants per a fer-los protagonistes de la cultura de l’entorn, a través de diferents accions de mediació, a definir en funció de l’agenda. Per a participar en l’activitat, completament gratuïta, és necessària la inscripció prèvia en el Espai Jove.

Lleida

 

UAB

 

Més notícies…