El portaveu de l’equip de govern explica que la liquidació de 2017 en dèficit, que l’Informe d’Intervenció atribueix al pagament de sentències i contingències urbanístiques, fa impossible optar a les subvencions

El portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, ha lamentat hui que la gestió dels “empastres heretats” dels governs del Partit Popular a Vila-real han obligat a Vila-real a renunciar a sol·licitar una ajuda de la Diputació Provincial, per no ajustar-se a la legalitat dels criteris fixats per a aquestes subvencions. En concret, es tracta dels 37.750 euros que la ciutat hauria pogut sol·licitar per a complementar els fons Feder concedits per la Generalitat per a la rehabilitació del Gran Casino i el teatre Tagoba.

D’aquella pols ve aquest llot. De l’època de voràgine urbanística del PP, quan expropiaven al preu que volien i ocupaven terrenys sense pagar als propietaris, que hem de pagar ara a raó de més de quatre milions d’euros anys, estem patint les conseqüències: haver de fer front a aquests pagaments, als interessos usurers del préstec milionari subscrit pel PP, als empastres derivats de la seua nefasta gestió, ens ha col·locat en una situació de dèficit pressupostari en 2017 i això, sumat als pals a les rodes que per als ajuntaments ha suposat la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals fa inviable optar a les ajudes de la Diputació que, sobre la base d’aquesta normativa, han de destinar-se a inversions financerament sostenibles”, lamenta Serralvo. “Que la liquidació en dèficit es deu als empastres del PP no ho diem nosaltres; ho diu el propi Informe d’Intervenció”, puntualitza.

Davant això, podríem haver seguit el model PP, posar-nos la llei per ‘montera’, demanar l’ajuda i cometre una il·legalitat sabent que el que estàvem demanant era contrari a la normativa, o el que fem sempre: actuar amb responsabilitat i prudència i, amb gran dolor, veure’ns obligats a renunciar a l’ajuda. Però els vila-realencs tenen dret a saber per què s’ha produït això i, per això, amb total transparència, informem la ciutadania de la situació, abans que el PP isca amb les mentides de sempre a intentar tergiversar-ho tot les coses”, lamenta.

error: Contingut protegit!