Vila-real celebra aquesta setmana la festivitat de Sant Antoni, el patró dels animals, amb la popular Matxà dels Lluïsos i el repartiment de pans beneïts en l’ermita. El primer dels actes en honor al patró dels animals tindrà lloc hui, 16 de gener, amb la Matxà que, des de fa 46 anys, organitza la Congregació de Lluïsos. La cercavila, seguida de foguera, benedicció d’animals i repartiment de rotllos, compta amb el patrocini de les regidories de Joventut i de Tradicions.

L’acte començarà oficialment a les 19.30 hores, amb la benedicció dels animals i l’inici de la desfilada, que recorrerà les avingudes de la Murà, Pius XII, Cardenal Tarancón, raval del Carme, Major Sant Doménec, plaça Major i de la Vila, Major Sant Jaume, Pere III i la Murà. Una vegada arribats a la plaça de Mossén Ballester, s’encendrà la foguera de Sant Antoni i es repartiran els 4.000 rotllos, amb reserva especial per a celíacs. Amb motiu de la desfilada, el servei d’autobús Castelló-Vila-real i Castelló-Vila-real-Borriana quedarà desviat de 18.00 a 22.00 hores. D’aquesta manera, les parades es faran davant de les piscines cobertes Yurema Requena i enfront de l’estació de trens, al costat de l’Espai Jove.

Ja el dimecres 17, la festa es trasllada a l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, on, a partir de les 13.00 hores, tindrà lloc la tradicional missa i repartiment de pans beneïts. En aquest acte, organitzat per les regidories de Tradicions i d’Ermita, es distribuiran uns 1.200 panets, dels quals 100 estaran elaborats sense glútens. Una part dels panets es portarà també a les residències d’ancians.

error: Contingut protegit!