“Millars, un riu per al futur” és el títol del documental per a promocionar el Paisatge Protegit de la Desembocadura

El dotzé i últim capítol de la sèrie audiovisual fa un repàs pel present i sobretot el futur del curs fluvial més important de la província de Castelló

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars gestionat pels Ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana presenta el dotzé i últim capítol de la sèrie documental que ha servit per a promocionar els valors ecològics, paisatgístics, socials, històrics i hidrològics del tram baix del riu més important de la província de Castelló.

 

L’última entrega titulada “Millars, un riu per al futur” s’inicia amb un breu recorregut des del naixement a la serra de Gúdar, província de Terol, fins a la desembocadura entre les poblacions de Borriana i Almassora. Però principalment el capítol se centra en els darrers 14 quilòmetres del riu Millars que formen el Paisatge Protegit de la Desembocadura. La nova entrega, amb un títol suggerent, fa un repàs detallat sobre cadascun dels assoliments que s’han aconseguit al paratge des de la seua protecció però també presenta amb detall tots els aspectes que falten aconseguir per a convertir la desembocadura del Millars en un riu per al futur.

  

Aquesta artèria fluvial hi ha contribuït d’una manera incontestable al desenvolupament històric, social i econòmic de les ciutats més importants de la plana castellonenca. El desenvolupament econòmic d’Almassora, Borriana i Vila-real, les tres poblacions que acullen el tram baix del riu, es deu en bona part a les aigües del Millars. El capítol també recorda als antics pobladors fenicis, ibers i romans de jaciments importants ubicats al Paisatge Protegit com el Torrelló del Boverot (Almassora), Vinarragell (Borriana) i el desaparegut poblat de Vilafilomena (Vila-real).

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
error: Contingut protegit!