Vila-real anuncia la semipeatonalització del carrer de l’Ecce Homo per a donar prioritat al vianant i millorar l’accessibilitat

Dic 28, 2018 | VILA-REAL

La Regidoria de Serveis Públics dóna resposta a la demanda veïnal amb un projecte de 48.000 euros que permetrà continuar aparcant i renovar els serveis

L’Ajuntament de Vila-real escometrà, a partir del pròxim 15 de gener, la semipeatonalització del carrer de l’Ecce Homo, en el tram comprés entre els carrers de Cervantes i Zumalacàrregui, donant així resposta a una petició veïnal, gràcies a un projecte el cost del qual ascendeix als 48.000 euros.

Lleida

El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha explicat juntament amb el representant de Becsa –empresa que executarà les obres- José Luis Espinosa, que la iniciativa pretén “continuar donant prioritat al vianant, al mateix temps que es fa realitat una reivindicació dels veïns, que esperaven els treballs des de fa un any”.

Valverde ha destacat que el carrer es troba actualment en “molt mal estat, amb un asfalt esgotat, moltes rases fetes a posteriori que causen desnivells, reparacions continues que mai acabaven de quedar bé i moltes queixes per part dels residents”. Així, l’edil ha manifestat que “la solució ja no era fer manteniment, sinó una actuació definitiva en la línia de ciutat que estem creant, amb carrers semipeatonals sense voreres ni obstacles per a les persones amb mobilitat reduïda i per a qualsevol vianant”.

Igual que en altres carrers en les quals s’ha optat per la mateixa solució, la superfície estarà al mateix nivell de façana a façana i comptarà amb llamborda de les mateixes característiques que la instal·lada a altres vials de la zona centre. “Com sempre, serà de dos colors, un més clar per a marcar el pas prioritari de vianants i un altre més fosc per a la zona de rodadura dels cotxes”, apunta Valverde, qui assenyala que “igual que en altres ocasions, aprofitarem les obres per a canviar alguns serveis, com el proveïment d’aigua, modernitzant-lo i instal·lant més vàlvules davant possibles avaries”.

Els treballs, que començaran el 15 de gener, aproximadament, tindran una durada de mes i mig o dos mesos, aproximadament. Així mateix, l’edil assegura que, en ser un vial antic encara conserva algunes entrades de carro amb lloses de pinastre i pedres que s’instal·laven a banda i banda de les portes, per la qual cosa “farem tot el possible per a conservar-los, ja que són testimoniatges etnològics del que era el nostre poble”. A més, està previst crear quatre passos per a persones amb mobilitat reduïda en l’encreuament amb el carrer de Cervantes i, a diferència d’altres obres de les mateixes característiques, a Ecce Homo es podrà continuar aparcant com s’ha fet fins ara.

UAB

En no haver-hi voreres amb un nivell més elevat, dóna la sensació de major amplitud i, per tant, es podrà aparcar i transitar amb major facilitat, tant els vehicles que passen pel carrer com els vianants, que tindran prioritat”, conclou, al mateix temps que anuncia que en els pròxims mesos s’esperen nous projectes similars en altres zones.

Més notícies…