Serveis Públics inicia les obres de remodelació i millora del carrer Buenos Aires per a donar prioritat al vianant

Dic 19, 2018 | VILA-REAL

S’utilitzarà la fórmula de la semipeatonalització amb llamborda al mateix nivell, que es portarà als altres carrers els propers mesos, i es renovarà la xarxa d’aigua potable

La Regidoria de Serveis Públics acaba d’iniciar les obres de remodelació i millora del carrer Buenos Aires, en el seu tram comprés entre els carrers de Creus Velles i de la Comunió, amb l’objectiu de donar prioritat al vianant.

Lleida

El regidor de l’àrea, Francisco Valverde, que ha indicat que la intenció és arribar fins al carrer de l’Ermita, ha recordat que “seguim la nostra línia de fer rutes accessibles per a tots, ja que aquest tipus de carrers amb voreres tan estretes causen molts problemes a les persones, especialment a aquelles que necessiten transitar amb una cadira de rodes, un carret de bebé o simplement bosses o un carro de la compra, ja que els vehicles arriben a envair la vorera en aparcar per a evitar que altres vehicles els freguen”.

Per aquest motiu, assenyala que aquest carrer, “de tan sols 40 metres és un exemple del pla d’inversions que estem posant en marxa, en el qual s’inclouran la semipeatonalització d’altres carrers, com Ecce Homo des de Cervantes a Zumalacàrregui o Doctor Font des del Mercat Central fins la plaça de Bayarri, entre d’altres”.

Aquesta solució de semipeatonalització es configura com la més adequada en aquests casos, ja que “permet el pas de vianants amb total llibertat, sense voreres ni desnivells, gràcies a la llamborda de façana a façana al mateix nivell, al mateix temps que no es restringeix el pas de vehicles, ampliant la seua zona de rodadura”.

El projecte que s’inicia al carrer de Buenos Aires compta amb una inversió de 48.000 euros i estarà finalitzat abans del març, quan s’espera que també concloguen les obres dels vials anteriorment esmentats, que començaran aviat. “L’objectiu és donar continuïtat al pla ja iniciat en vials com Sant Cristòfol, Santa Isabel, Infants, Torrehermosa o Pare Molina, facilitant la vida als veïns que van a peu, ja que una simple vorada de 10 centímetres suposa un greu problema per a algunes persones i si se li pot donar una solució estem més que satisfets”, explica.

UAB

Així mateix, recorda que “sempre que podem treballem amb empreses de la ciutat, en aquest cas Alviben, que ofereix un bon servei” i afig que, aprofitant l’inici dels treballs, es renovaran els serveis bàsics de la zona. En aquest cas, està previst que Facsa substituïsca les canonades de fibrociment per altres de plàstic, més resistent, a més de les vàlvules per a casos d’emergència. A aquesta millora se suma la creació de sis passos rebaixats, dos a cada extrem del carrer i dos més en l’entorn”. “En definitiva, treballem per millorar la ciutat i el servei al ciutadà”, conclou.

Més notícies…