El primer Concert de Nadal a l’Arxiprestal farà sonar les ‘joies’ de la música sacra el dia 26 sota la batuta de Josep Gil

Dic 11, 2018 | VILA-REAL

La regidora Rosario Royo, el músic vila-realenc i la directora del cor Tutte Voci, Ieva Lavranivoca, presenten l’actuació, que naix amb l’objectiu d’instaurar la tradició musical en el dia de Sant Esteve

El segon dia de Nadal, festiu local i gran tradició i arrelament familiar a Vila-real, serà, a partir d’enguany, una jornada també per a la música. La regidora Rosario Royo, el director musical Josep Gil i la directora de cor Ieva Lavrivonica han presentat aquest matí el Concert de Nadal, el primer d’aquestes característiques, que, el pròxim 26 de desembre (19.30 hores), farà sonar obres mestres de la  música sacra com la Missa de la Coronació de Mozart en l’incomparable escenari de l’església Arxiprestal. El concert compta també amb la col·laboració de la Fundació Caixa Rural Vila-real i la Fundació José Soriano.

Lleida

El vila-realenc Josep Gil, de llarga trajectòria professional a Europa, dirigirà l’actuació, que comptarà amb una orquestra de cambra d’una vintena de músics i les veus del cor Tutte Voci, dirigit per Lavrivonica i format també per altres vint persones. Els acompanyaran com a solistes Marian Torres (soprano), Joana Thomé (mezzosoprano), Manuel Valero (tenor) i Pedro Quiralte (baríton). La representació constarà de diverses parts, començant amb una Obertura de Haydn i amb la Missa de la Coronació en Do Major de Mozart com a peça central. “Es tracta d’una joia de la música que sona en escenaris de tot el món i que va a ser un honor poder interpretar en la nostra ciutat; un regal especial de Nadal que volem fer-li a Vila-real amb el qual esperem també instaurar la tradició del Concert de Nadal per a aquest dia tan entranyable per a tots els vila-realencs, en la línia de les grans representacions musicals que es viuen per aquestes dates en escenaris de tot el món”, assenyala Gil.

Després de la peça central, el Concert de Nadal continuarà amb altres dues “joies” musicals. La primera d’elles, la Cançó de Bressol del compositor i Fill Predilecte de Vila-real, Rafael Beltrán Moner. Li seguirà una versió molt particular de la Santa Nit, cantada en cinc idiomes diferents.  “Va a ser un concert únic, el colofó de la intensa programació musical d’aquest Nadal”, apunta Royo, qui ha volgut agrair especialment la implicació de la Fundació Caixa Rural i la Fundació José Soriano.

UAB

Vila-real és bressol de grans músics i aquesta representació ho tornarà a posar de manifest. Un projecte que posa de nou en relleu la importància de la música com a eina de relació, per a unir-nos i transportar-nos en un ambient familiar com el que irradia la celebració del segon dia de Nadal o Sant Esteve”, agrega la regidora. “Un artista li deu molt al poble on ha nascut; per açò, aquest projecte és per a nosaltres un regal a Vila-real. Una Concert de Nadal que esperem siga el primer de molts”, conclou el director musical.

Més notícies…