La Fundació Manantial i Noves Tecnologies inicien un programa d’alfabetització digital de persones amb problemes de salut mental

Dic 3, 2018 | VILA-REAL

La Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) ha acollit l’inici d’un programa d’alfabetització digital impulsat per la Fundació Manantial, amb la col·laboració de la Regidoria de Noves Tecnologies, per a facilitar la inclusió soci-laboral de persones que pateixen problemes de salut mental greu.

La regidora de l’àrea, Mónica Mañas, que ha donat la benvinguda als alumnes, ha animat a aprofitar la formació, ja que “els pot ser molt útil com a vehicle de transformació personal i inclusió social, ja que ajuda a la capacitació i l’ocupació, que són dos pilars bàsics per a l’inici d’un canvi a les seues vides”.

Lleida

La iniciativa forma part del Programa de Rehabilitació i Inclusió soci-laboral de persones adultes amb problemes de salut mental greu que impulsa l’entitat, que ha sigut una de les beneficiàries de les ajudes del Fons Social Europeu a la Comunitat Valenciana, en el marc del Programa Operatiu 2014-2020, a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, concretament en la línia dels itineraris integrats per a la inserció soci-laboral de persones en situació o risc d’exclusió social.

Les actuacions que s’estan realitzant són l’acolliment i diagnòstic socio-laboral individualitzat; el disseny i desenvolupament de l’itinerari individualitzat, on s’estableixen els objectius, les accions de promoció personal i millora de l’ocupabilitat i els suports necessaris, i en tercer lloc, l’acompanyament. “Dins d’aquests tres passos es troba l’acció formativa que acaba de començar a la BUC, centrada en l’alfabetització digital, i que compta amb el suport de Noves Tecnologies”, explica Mañas.

UAB

L’objectiu d’aquest programa és desenvolupar competències digitals i d’habilitats tècniques, socials i ètiques relatives a l’ús de les TIC per a localitzar, organitzar, entendre, avaluar i analitzar la informació. El primer pas, tal com indica Mañas, ha sigut “ensenyar a utilitzar la App de l’Ajuntament i, posteriorment, els usuaris que ja tenen les competències digitals necessàries han exercit com a professors per a la resta en aquesta acció formativa”. I és que, tal com indica, “s’evidencia una necessitat real de dissenyar i fer efectius itineraris d’inclusió laboral ajustats a les necessitats de cada persona, a través d’accions orientades a la capacitació personal, emocional i professional i accions d’intermediació, prospecció i sensibilització empresarial i gràcies a aquesta mesura, la Fundació Manantial facilita adquirir aquestes competències als seus usuaris”.

Més notícies…