La Policia Local i Grúas Tomás s’impliquen amb Acudim i faciliten la recuperació del vehicle a les persones amb mobilitat reduïda

Nov 29, 2018 | VILA-REAL

El conveni no exonera del pagament de la multa però ajuda al conductor a desplaçar-se fins al dipòsit municipal i ofereix l’opció de portar-li el cotxe a l’afectat

La Policia Local de Vila-real acaba de signar un conveni a tres bandes amb l’empresa Grúas Tomás i l’Associació Col·lectiu Unió d’Integració de Persones amb Diversitat Funcional (Acudim) per a donar solució a una problemàtica traslladada per l’entitat en el cas de la retirada de vehicles per la grua.

Lleida

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez; el comissari principal de la Policia Local, Domingo Adán; el representant de Grúas Tomás, Alejandro Bellido, i la presidenta d’Acudim, Fina Mora, s’han reunit per a la formalització de l’acord i per a donar a conèixer els detalls que s’inclouen en el pacte aconseguit.

D’aquesta manera, quan una persona amb mobilitat reduïda aparque de manera incorrecta i la grua trasllade el seu vehicle al dipòsit s’oferiran diverses facilitats per a la seua recuperació. “Qualsevol persona amb diversitat funcional ho té molt més complicat que la resta per a accedir a la nau on se situa el servei de grues, per la qual cosa s’han contemplat tres possibilitats diferents per a facilitar a l’usuari que recupere el seu cotxe, tot i que igualment aquesta mesura no implica un tracte de favor i, per descomptat, no exonera en cap moment del pagament de la multa”, assegura Gómez.

Una de les opcions és que l’empresa es desplace i arreplegue a la persona afectada per a portar-la fins al dipòsit municipal perquè realitze els tràmits pertinents per a endur-se el seu vehicle. La segona opció és que la pròpia mercantil li porte el cotxe a l’usuari fins on aquest es trobe i facilite el pagament de la multa amb un datàfon. A més, també està previst que l’empresa pose a la disposició de l’afectat un taxi, si així ho requereix, que el porte fins a Grúas Tomás per a fer els tràmits.

És una qüestió que no s’havia valorat fins que va ocórrer un cas i per tant cal pensar sempre en les persones que tenen dificultats per a desplaçar-se, ja que queda molt per fer”, afirma Gómez, qui agraeix a Acudim la seua contribució per a “millorar el benestar i la qualitat de vida de tots”, així com a Grúas Tomás i a la Policia Local.

Tal com indica Adán, “va ser Fina Mora qui ens va informar sobre el problema que suposa la retirada del vehicle a qualsevol persona amb problemes de mobilitat, per la qual cosa de seguida li ho vam traslladar a la regidora i a l’empresa encarregada de la grua, que es va mostrar totalment oberta a donar una solució al problema de manera ràpida i efectiva”.

UAB

El propi representant de la companyia explica que “quan se’ns va donar a conèixer quina era la necessitat vam veure que era important i, tot i que ja havíem actuat de manera similar en una circumstància especial -perquè moralment ens sentim en l’obligació de donar una resposta- ara signem un conveni que suposarà un nou avanç per a la societat en la qual vivim, en la qual hem de revertir qualsevol benefic

Més notícies…