El Refugi Antiaeri de la plaça Tetuán supera les 10.600 visites en només quatre mesos des de la seua obertura

Nov 4, 2018 | CASTELLÓ

El Refugi Antiaeri de la plaça Tetuán ha superat ja les 10.600 visites des que s’inaugurara el passat mes de juliol. Dimarts que ve es compliran els quatre mesos des de la seua obertura i durant aquesta setmana ja s’han aconseguit les 10.670 persones que han entrat en aquesta construcció que es va edificar a Castelló durant la Guerra Civil espanyola.

El refugi es va obrir al públic el passat 6 de juliol en un acte que va comptar amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà. Aquesta construcció de defensa passiva ha sigut recuperada per la Regidoria de Cultura per a recordar a milers de vides que buscaven refugiar-se del terror i posa en valor la pervivència d’una democràcia lliure i sana.

Aquest espai va ser construït l’any 1937, davant els continus bombardejos i atacs de l’aviació i dels vaixells franquistes durant la Guerra Civil. Així, l’Ajuntament ha recuperat i rehabilitat el refugi davant la ferma convicció de mostrar la crueltat a la qual va estar sotmesa la ciutadania de Castelló amb l’objectiu de donar a conèixer la història de la ciutat i contribuir a la consolidació de la cultura de la pau.

Es calcula que a Castelló hi havia entorn de 300 refugis privats i 43 refugis públics. La rehabilitació del Refugi Antiaeri de la plaça Tetuán forma part del que serà el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) impulsat per la Regidoria de Cultura, i es pot visitar de dimarts a dissabte de 16.00 a 19.00 hores de la vesprada i els diumenges al matí, de 10.00 a 14.00 hores.

Visites en el Centre d’Interpretació del Castell Vell

Castellón destino

Per la seua banda, el Centre d’Interpretació del Castell Vell, que va ser inaugurat el passat 27 de juliol, ha rebut la visita de 1.381 persones. Aquest recinte va ser construït per la Regidoria de Cultura per a posar en valor el monument, que també ha sigut restaurat i recuperat per l’àrea que dirigeix Verònica Ruiz, mitjançant la creació d’itineraris didàctics.

La restauració del Castell Vell i la construcció del seu centre d’interpretació han permès posar en valor unes ruïnes amb gran significació simbòlica per a la ciutadania de Castelló. Suposa un pas més en el llarg camí cap a la transmissió a les generacions futures del ric llegat històric heretat dels nostres avantpassats.

El Centre d’Interpretació del Castell Vell també forma part del que serà el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), i es pot visitar de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 18.00 hores de la vesprada i els diumenges i festius al matí, de 10.00 a 14.00 hores.

Finalment, cal destacar que tots dos recintes ofereixen visites guiades gratuïtes. Les del Refugi Antiaeri de Tetuán són els dijous laborables a les 19.00 hores, amb un aforament màxim de 20 persones, una durada estimada de 60 minuts i el punt de trobada és l’entrada del refugi per la plaça Tetuán. Per la seua banda, les visites guiades al Castell Vell són els dimecres laborables a les 17.00 hores, amb un aforament màxim de 30 persones, una durada estimada de 60 minuts i el punt de trobada és el Centre d’Interpretació del Castell Vell. Per a reservar plaça en aquestes visites guiades cal enviar un correu electrònic a l’adreça info@mucc.es o cridar al telèfon 964.239.101 de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 hores.

Més notícies…