El Ple del Consell aprova la creació de set noves escoles oficials d’idiomes

Sep 14, 2018 | INFORMACIÓ AUTONÒMICA, PROVÍNCIA, VILA-REAL, VINARÒS

Les noves escoles oferiran un total de 9.540 places

Estaran ubicades als municipis de València, Torrent, Paterna, Vila-real, Sant Vicent del Raspeig i Vinaròs
La creació d’aquestes EOI suposa un increment dels pressupostos de 2018 i 2019 de 1,45 milions d’euros

Lleida

El Ple del Consell ha aprovat els decrets de creació de set noves escoles oficials d’idiomes que formaran part del mapa d’escoles oficials d’idiomes valencianes i que s’ubicaran a les localitats de València, Torrent, Paterna, Vila-real, Sant Vicent del Raspeig i Vinaròs.

Les set noves escoles d’idiomes oferiran un total de 9.540 places que podran ser cobertes a partir d’aquest curs 2018-2019. A més, la seua creació comporta un increment dels pressupostos de 2018 i 2019 en les despeses de personal, de funcionament dels centres i derivats del seu equipament, xifrat en 1.456.072 euros. En concret, en estes dos anualitats es contempla un increment del professorat de les 7 noves escoles de 27 docents.

La creació d’aquests centres es considera convenient, tenint en compte criteris territorials, poblacionals, culturals i d’impacte socioeconòmic.

Amb aquests decrets es completa el nou mapa d’escoles oficials d’idiomes, presentat per la Conselleria a finals de l’any passat, que preveia incrementar en set el nombre d’escoles, per a així passar a disposar d’un total de 24 en tot el territori valencià, amb prop de 100.000 places.

En concret, els decrets aproven la creació de l’EOI de València-Quatre Carreres, que s’ubicarà en un immoble propietat de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, compartit amb l’IES Font de Sant Lluís, i tindrà una capacitat per a 1.970 places escolars, i l’EOI València-Benicalap, que s’ubicarà a un immoble propietat de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, compartit amb l’IES Benicalap, amb una capacitat de 1.935 places escolars.

Així mateix, es crea l’EOI de Torrent, que, amb una capacitat de 1.155 places escolars, s’ubicarà en un immoble de propietat municipal cedit gratuïtament, mitjançant mutació demanial, per l’Ajuntament de Torrent. Quant a la nova EOI de Paterna, aquesta oferirà 1.260 places escolars i s’ubicarà en un immoble de propietat municipal cedit gratuïtament, mitjançant mutació demanial, per l’Ajuntament de Paterna.

Pel que fa a la província de Castelló, la Conselleria crea les EOI Plana Baixa a Vila-real, i l’EOI El Maestrat a Vinaròs. En concret, l’EOI Plana Baixa disposarà de 1.075 places escolars i s’ubicarà en un immoble propietat de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, compartit amb l’IES Francesc Tàrrega. Pel que fa a l’EOI El Maestrat, tindrà una capacitat de 980 places escolars i s’ubicarà en un immoble propietat de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport a Vinaròs, compartit amb l’IES Leopoldo Querol.

UAB

Finalment, es crea l’EOI L’Alacantí a Sant Vicent del Raspeig, amb una capacitat de 1.165 places escolars, i que estarà ubicada en un immoble propietat de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, compartit amb l’IES Haygón.

Més notícies…