El seté capítol de la sèrie documental sobre el Paisatge Protegit de la Desembocadura visita els assentaments humans que s’alçaven a les riberes fluvials fa més de 3000 anys

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels Ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana presenta el seté capítol de la sèrie documental sobre els valors ecològics, paisatgístics, històrics i hidrològics del curs baix del riu més important de les comarques del nord. La setena entrega titulada “Els antics pobladors del Millars”, fa un viatge en el temps per a descobrir la idiosincràsia, la cultura, l’art i les construccions de les antigues civilitzacions que ocupaven les dues ribes del riu Millars en el seu tram baix, concretament en els límits del Paisatge Protegit, des de l’autovia CV 10 fins a la Mediterrània.

L’espectador en els 6 minuts de durada del documental comprova l’extraordinària riquesa arqueològica del riu Millars en un tram molt curt de vora 14 quilòmetres. La primera parada es fa al jaciment del Torrelló del Boverot, al terme d’Almassora. Es tracta d’un poblat iber de l’època del Bronze valencià, del 1200 a.C. A uns 3 quilòmetres de la desembocadura del riu Millars es fa una visita a un dels jaciments arqueològics més importants de la Comunitat Valenciana: Vinarragell, al terme de Borriana. És el primer on es van descobrir estructures i ceràmiques fenícies. El capítol també recorda el desaparegut jaciment de Vilafilomena al terme de Vila-real i la característica única de les nombroses balmes i covatxes que hi ha les parets del Millars, un lloc on segons els arqueòlegs podrien trobar-se nombroses sorpreses.

 

12 capítols per a promocionar el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars

La sèrie està formada per 12 capítols de 6 minuts de durada cadascun. Són emesos amb una periodicitat mensual a través del Facebook, el canal de YouTube i de la pàgina web del Consorci riu Millars: www.consorciriumillars.com. També es poden veure en les pàgines webs i el Facebook dels Ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana. Alhora el Consorci distribueix la sèrie documental a les televisions locals i comarcals de la Comunitat Valenciana per a donar la màxima difusió al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. Es tracta d’una sèrie documental transmèdia que permet la seua visualització des de qualsevol plataforma capaç de reproduir vídeos.

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars pretén com a objectiu final donar a conéixer a la societat castellonenca i a la resta de ciutadans de la Comunitat Valenciana els valors ambientals, socials i històrics d’un riu tremendament generós anomenat Millars que aporta riquesa paisatgística, històrica, arqueològica, ambiental i agroalimentària a la província de Castelló. Fins ara s’han emés 7 capítols titulats: “El riu Millars, de Gúdar a la Plana”, “El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars”, “A cagar al riu!”, “Volant pel Millars”, “Les aus de la desembocadura del riu Millars”, “El Millars: l’artèria vital de la Plana” i Els antics pobladors del Millars. Tots estan disponibles a la pàgina web del Consorci riu Millars, al Facebook i també al canal de YouTube.

error: Contingut protegit!