Malgrat les dificultats econòmiques, es mantenen els 500.000 euros per a la programació cultural, es destinen 200.000 euros a Universitats i, en l’àmbit educatiu, s’augmenta el pressupost per a la neteja de col·legis

L’Ajuntament de Vila-real compta en el seu pressupost amb al voltant de 4,2 milions d’euros, que es destinaran de manera íntegra a les regidories de Cultura, Universitats i Educació. L’edil responsable, Eduardo Pérez, explica que “malgrat les dificultats que trobem a causa de la hipoteca urbanística del PP, que cada any ens deixa sentències milionàries que impacten en el pressupost, hem aconseguit fer autèntica enginyeria financera i jurídica per a aprovar la partida econòmica que regirà ambdues regidories al llarg de tot aquest 2018 i que donarà resposta als veïns”.

La Regidoria de Cultura, que inclou les àrees de Museus, Arxiu i Biblioteques, compta amb 2,1 milions i mantindrà “una estructura similar a la d’altres anys, gràcies a que hem fet un gran esforç per a mantenir la idea de ciutat cultural que volem”. En total la programació cultural comptarà amb mig milió d’euros, que serviran per a convocar els festivals de referència de la ciutat, com són els de màgia, teatre, dansa o jazz, als quals se suma la intensa activitat que es reparteix al llarg de l’any. “No ens oblidem de l’Abonament i de totes les ajudes que proporcionem a grups i associacions de la ciutat, ja que comptem amb un teixit cultural molt ric i creatiu, amb nombrosos artistes que necessiten del nostre suport i als quals tenim en compte, una vegada més, en aquest pressupost”, indica.

A més, aquesta dotació pressupostària té en compte les despeses de l’equip tècnic de l’Auditori i també la contractació d’empreses locals que “ajuden al bon funcionament de la Regidoria i al fet que la cultura arribe a tothom”. En aquest sentit, Pérez ha criticat la llei de contractació que el Govern de Rajoy va engegar, ja que “el nostre objectiu és treballar amb persones i empreses de la ciutat i aquesta legislació ho posa molt difícil, encara que seguirem lluitant perquè les inversions es queden ací i per a seguir consolidant el posicionament de Vila-real a la Comunitat, com la ciutat amb menys taxa de desocupació”.

D’altra banda, l’edil ha anunciat que l’àrea d’Universitats comptarà amb 200.000 euros per a “mantenir la idea de Vila-real com a ciutat universitària, amb la seu de la Plana de la UJI, la UNED, UOC, les càtedres de mediació i d’innovació ceràmica, la qual cosa suposa un important esforç per a mantenir aquesta categoria”.

En l’àmbit de l’Educació, l’Ajuntament compta amb un muntant global d’1,9 milions d’euros. Destaquen, dins de la partida, els 100.000 euros per al manteniment de centres educatius, on cada any es realitzen una mitjana de 700 actuacions. També s’estan ultimant les ajudes al bo infantil per als centres d’educació infantil de 0 a 3 anys. “A Vila-real tenim dos col·legis que ofereixen de manera experimental formació a partir dels dos anys, al costat del Solet, una oferta pública que és insuficient per a tots i per açò hem creat aquestes ajudes per a subvencionar l’estada dels xiquets que ho necessiten en centres privats”, apunta.

D’altra banda, s’ha fet “un important esforç en matèria de neteja, duplicant el pressupost per a les empreses concessionàries del servei fins als 800.000 euros, de manera que es millore en aquest aspecte i tant els xiquets com els professionals puguen estar en les millors condicions en els centres educatius”.

L’educació i la cultura són matèries sensibles i exigeixen un esforç que esperem que els ciutadans sàpien apreciar i gaudisquen gràcies al pressupost”, assegura.

 

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
error: Contingut protegit!