Marzà: “Hem quasi triplicat el pressupost per al Circuit Cultural Valencià i s’han duplicat les poblacions que hi participen”

May 29, 2018 | INFORMACIÓ AUTONÒMICA

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat el balanç del projecte de cooperació interinstitucional en la Mostra de Teatre d’Alcoi

També s’han duplicat el nombre d’assistents als espectacles i el nombre de funcions programades

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat el balanç de dades del Circuit Cultural Valencià respecte a l’any 2017 en el marc de la Mostra de Teatre d’Alcoi.

El Circuit Cultural Valencià és un projecte de cooperació interinstitucional que propicia l’IVC amb els ajuntaments valencians que vulguen presentar programacions escèniques, musicals i audiovisuals variades, estables, professionals i de qualitat.

En paraules del conseller Marzà: “Des de 2015 hem quasi triplicat el pressupost per al Circuit Cultural Valencià i s’han duplicat les poblacions que hi participen”, i ha afegit: “Estem complint amb l’objectiu de cohesionar, democratitzar i aproximar la cultura als valencians i valencianes. La incorporació de més municipis al Circuit afavoreix una programació cultural descentralitzada i de qualitat”.

El Circuit Cultural Valencià afavoreix la contractació d’espectacles de gran format i qualitat i, al mateix temps, multiplica les funcions, concerts i projeccions audiovisuals a les localitats valencianes. Es tracta d’un cofinançament entre els ajuntaments i l’Institut Valencià de Cultura.

El Circuit disposa de cinc tipus de modalitats: música, curtmetratge audiovisual i dues modalitats de teatre, dansa i circ, a les quals els municipis poden acollir-se anualment en funció de les seues necessitats i els seus recursos.

Les institucions que hi formen part tenen garantida la independència i autonomia en matèria de selecció i contractació de les propostes concretes. Tenen, a més, el compromís de promoure l’exhibició professional, així com el de gestionar la cultura des d’una òptica professional i pública, per tal de posar el teatre, la dansa, el circ, la música i l’audiovisual a l’abast de tota la ciutadania valenciana.

Augment d’espectadors, funcions i companyies de 2016 a 2017

El Circuit Cultural Valencià quasi duplica les xifres d’assistència del 2016 al 2017. Es passa dels 341.485 espectadors de 2016 als 639.931 de 2017.

Castellón destino

Així mateix, les funcions de diferents disciplines que s’han dut a terme en totes les localitats que formen part del programa també quasi es multipliquen per dos. De les 1.561 de 2016 s’arriba a les 2.400 de 2017.

Pel que fa a companyies i grups d’arts escèniques i música, es més que dupliquen. Es passa dels 616 de 2016 als 1.716 de 2017.

Augment del nombre de poblacions participants de 2015 a 2018

L’adhesió al Circuit ha anat creixent progressivament de 2015 a 2018. Hi ha hagut un augment de 32 institucions públiques participants durant aquest temps. S’ha passat dels 46 municipis de 2015 als 76 municipis i 2 universitats de 2018.

Actualment, 18 dels municipis que formen part del Circuit Cultural Valencià pertanyen a les comarques d’Alacant, 9 a les de Castelló i 49 a les de València, a més de la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló.

Els municipis i universitats que formen part del Circuit Cultural Valencià en 2018 són: Aielo de Malferit, Alacant, la UA d’Alacant, Alboraia, Alcoi, Aldaia, Algemesí, Almussafes, Altea, Alzira, Banyeres de Mariola, Benetússer, Benicàssim, Benifaió, Benlloc, Betxí, Borriana, Buñol, Canals, Carcaixent, l’UJI de Castelló, Cheste, Corbera, Dénia, el Campello, el Puig, Elx, Gandia, Godella, Guardamar del Segura, Ibi, la Pobla de Vallbona, la Vila Joiosa, l’Alcúdia, l’Alfàs del Pi, l’Eliana, Llíria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Monòver, Morella, Mutxamel, Nules, Oliva, Ontinyent, Paiporta, Paterna, Petrer, Picanya, Picassent, Puçol, Quart de Poblet, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja, Sagunt, Santa Pola, Silla, Sollana, Sueca, Sumacàrcer, Tavernes de la Valldigna, Torrent, Vila-real, Villena, Vinaròs, Xàbia, Xàtiva, Xirivella, Alcàsser, Benimodo, Bocairent, Burjassot, Callosa d’en Sarrià, l’Olleria i Onda.

Augment del pressupost de 2015 a 2018

El pressupost destinat al Circuit Cultural Valencià ha tingut un augment substancial des de 2015. Es passa dels 475.000 euros en 2015 a l’1,3 milions pressupostats per a 2018.

La progressió de l’aportació de l’IVC al Circuit Cultural Valencià ha estat de 475.000 euros en 2015, 716.816 en 2016, 1.004.297 en 2017 i 1.300.000 euros en 2018.

Més notícies…