Vila-real promou unes festes més sostenibles amb la campanya d’incentius al reciclatge de vidre #LAPEÑARECICLA

May 9, 2018 | VILA-REAL

El regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, i el vicepresident de la Comissió de Penyes, Borja Llop, presenten la iniciativa, que atorgarà premis a les penyes que més reciclen

Les festes de Vila-real tornaran a ser enguany més verdes i sostenibles, de la mà de la campanya d’incentius al reciclatge de vidre #LAPEÑARECICLA, que promou l’entitat Ecovidrio a nivell estatal.

Caixabank

Amb la col·laboració de les regidories d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Festes i Esports, la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, la iniciativa pretén sensibilitzar i conscienciar a penyistes i ciutadans sobre la importància del reciclat de residus d’envasos de cristall a través d’un concurs per a ser la penya més sostenible i aconseguir un lot de productes de la terra.

Benicàssim

El regidor d’Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, i el vicepresident de la Comissió de Penyes, Borja Llop, han presentat la campanya que, al llarg dels festejos instal·larà una bàscula especial perquè les penyes pesen tots els seus envasos i els dipositen en els contenidors corresponents.

Lleida

Els punts de recollida es col·locaran el dissabte 12 de maig en l’avinguda de la Murà (encreuament amb el Cedre, en el recinte del concurs de paelles); el dimarts 15, en l’avinguda de Pius XII encreuament amb Lluís Vives (Torre Motxa); i el dissabte 19, en el carrer Josep Ramon Batalla amb Exèrcit (Barranquet). Les penyes i veïns podran acudir entre les 12.00 i les 16.00 hores per a pesar els seus residus d’envasos de vidre, a càrrec d’educadors que portaran el control dels quilos reciclats per cada penya. Així mateix, una ecopatrulla visitarà en el mateix horari els locals festers animant-los a participar en el concurs.

Tots els participants rebran marxandatge i podran pujar les seues fotos més sostenibles a les xarxes socials amb el hashtag #LAPEÑARECICLA, en castellà, ja que és una campanya a nivell nacional”, indica Sancho. “A més, s’han reforçat les zones al voltant de la vila per a facilitar el reciclatge al màxim”, afig.

Esperem que les penyes se sensibilitzen i s’animen a participar, ja que a més, al web www.lapeñarecicla.es podran saber en quin lloc del rànquing es troben durant el concurs”, explica el vicepresident de la Comissió de Penyes, qui recorda que al setembre es van arreplegar 1.300 quilos de vidre dins de la campanya, sent la penya Mai d’acord la que més va reciclar, amb 79 quilos en total.

Vila-real va reciclar l’any passat 450.000 quilos de vidre, amb una mitjana de nou quilos per ciutadà, la qual cosa encara ens situa per sota de la mitjana a la Comunitat”, apunta Sancho, qui destaca que “el reciclatge és fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible i lluitar contra el canvi climàtic, així com a generar menys CO2, per açò volem unes festes més amables amb el medi ambient i açò depèn de tots”.

UAB

 

Més notícies…