Aquest document electrònic i multimèdia permetrà afavorir el treball dels mitjans de comunicació i ciutadans que segueixen l’actualitat dels plenaris

El regidor de Modernització, Ignasi Garcia, i la secretària general del plenari, Concepción Juan Gaspar, han presentat aquest matí en roda de premsa les vídeoactes, un document electrònic i multimèdia que recull en format digital i de vídeo les sessions plenàries de l’Ajuntament de Castelló. Aquest projecte forma part de les Inversions Financerament Sostenibles que l’equip de govern va impulsar l’any 2016.

La secretària ha detallat que “és un avanç més en l’administració electrònica i en la necessitat dels canvis dels temps en termes d’eficàcia i eficiència tant en recursos materials com en personals”. Tradicionalment els secretaris tenen l’obligatorietat d’elevar acta dels plenaris fixant la data i hora de la reunió, els intervinents, el president, la relació d’acords que s’aproven o no, i els vots emesos, entre d’altres. Així doncs, “després és potestat de la secretaria fer una relació succinta de les intervencions, i pràcticament aquestes són literals, i en ple segle XXI suggereix molt de treball que actualment s’ha incrementat perquè hi ha més actors i grups polítics amb iniciatives més grans i ens ha comportat a aquesta necessitat”, ha explicat Concepción Juan. A més, ha afegit que ara la llei permet la gravació i pot acompanyar l’acta de les sessions.

El regidor Garcia ha manifestat que “aquesta ferramenta ja està operativa i es pot utilitzar, sols falta l’aprovació en plenari perquè siga oficial, i ha estat presentada a tots els grups polítics”. “A més serà molt útil per al treball dels mitjans de comunicació i per a tots els ciutadans que segueixen l’activitat d’aquest ajuntament”, ha explicat l’edil de Modernització.

Amb aquesta, l’Ajuntament facilita i millora la presentación dels plenaris al ciutadà, podent cercar i seleccionar amb detall el que es vol consultar. En paraules del regidor Garcia, “el que comencem a treballar és poder ordenar la informació perquè siga més fàcil la seua recerca amb opcions de recerca per data, per paraules, per regidors, per grups polítics, per acords o per intervenció”.

Per una banda es redactarà l’acta com fins ara amb tots els requisits però s’obviarà reflectir les intervencions tant llargues perquè estaran en la gravació”, segons ha informat la secretària del plenari. D’aquest mode, es millora la transparència i aporta facilitats perquè l’activitat del plenari es puga consultar des de casa o des d’altra ciutat, i que a més, incorpora estadístiques de les intervencions de cada grup polític.

Aquesta acta digital de l’Ajuntament de Castelló es pot consultar a través del portal plens.castello.es.

error: Contingut protegit!